Vaalivedätyksistä

024-e1541086401763

Koska kansan muisti on lyhyt ja valikoivakin, niin tässä muistutuksena tämän vuosisadan härskeimmät vaalienalusvedätykset. Ne tarjoaa – kukapa muu kuin SDP.

Alkuun legendaarinen pääministeri Lipposen ilmoitus juuri eduskuntavaalien 2003 alla. Paavo julkisti ilosanoman, että hän ja Berlusconi ovat löytäneet kompromissin, jonka mukaisesti puolet elintarvikevirastosta sijoitetaan Suomeen ja loput Italiaan. Ei muuten tullut. Lohdutuksena suomalainen Berlusconi-pizza valittiin maailman parhaaksi.

Helsingin Sanomat 15.3.2003:

Suomen kauan havittelema EU:n elintarvikevirasto on tulossa Suomeen.

Pääministeri Paavo Lipponen (sd) ilmoitti perjantaina, että hän ja Italian pääministeri Silvio Berlusconi ovat laatineet asiasta yhteisen kompromissiesityksen.

 

Tuoreessa muistissa on nykyisen SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen wappuvedätys toissa keväältä. Vaikka alunperin lupaus oli viritetty useammalle vuodelle, niin Rinne nokitti vielä vuoden 2019 eduskuntavaalien alla toteamalla, että demarit olisivat jo vuonna 2018 puolessa vuodessa toimittaneet pääosan vappusatasesta eläkeläisten kukkaroihin. Nyt on mennyt toista vuotta ja olisikohan femmaakaan eläkeläisille kuitattu – ja kuittamatta jää.

STT 1.5.2018:

Puheenjohtaja Antti Rinteen vappupuhe

… Hyvät Toverit! … Lupaan 100 euroa nettona kuukaudessa useamman vuoden ohjelmalla toteuttaen lisää alle 1400 euron eläkkeisiin, lupaan keventää esimerkiksi lääkkeiden ja asiakasmaksujen alennuksilla kustannuksia ja lupaan, että SDP korjaa eläkkeensaajien verotuksessa suhteessa samojen tulojen palkansaajiin olevat epäkohdat. …Jotta se toteutuu, pitää äänestää demaria, on sitten mistä vaaleista tahansa kysymys.

Aamulehti 13.11.2018:

Sdp:n Rinne pitää kiinni eläkeläisten vappusatasesta: “Siitä 60 euroa olisi jo kuitattu, jos olisimme hallituksessa”.

 

Hoitajamitoitus oli SDP:n pääteema noissa vuoden 2019 eduskuntavaaleissa. Erityisesti  Krista Kiuru herutteli hoitajamitoituksella ja sillä yksinkertaisuudella, jolla homma laitettaisiin kondikseen. Sanasta sanaan – ihan muutaman tunnin työstä siinä oli kyse.

Valitettavasti SDP:lle ja Kiurulle hoitajamitoituksessa oli kyse desimaaleista. Niitä desimaaleja kertyi äänestyspäivänä sen verran paljon, että SDP nousi vaalivoittajaksi ja Rinne pääministeriksi.

Uusi Suomi 1.2.2019:

Sdp pelaa nyt kovilla: ”Yksi lause riittää – hoitajamitoitus lakiin muutamassa tunnissa”

”Sote-uudistus on tainnut jo 400 tunnin verran venyttää ylimääräistä. Tässä on kyse muutaman tunnin työstä”, Kiuru sanoo.

 

Mielenkiinnolla seuraamme, minkälaista jekutusta tulee ensi vuoden kuntavaalien alla. Näytöt on vahvat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.