Yksi ääni Putinille

Putin ote

Kuntaliiton valtuuskunnan vaalien tulokset saapuivat. Vuosille 2018-2021 valittiin 76 jäsentä ja saman verran varajäseniä, joista 13 Uudenmaan vaalipiiristä. Yksikään nurmijärveläinen ei tullut valituksi, eikä saavuttanut edes varapaikkaa.

Kuntaliiton valtuuskunnan valinta tapahtui ns. listavaalina eli puolueet olivat etukäteen asettaneet ehdokkaat “paremmuusjärjestykseen”. Kunkin listan kärkinimi sai vertailuluvukseen kaikki listan saamat äänet ja sen jälkeen listatut nokkimisjärjestyksessä alenevan vertailuluvun suhteellisen vaalitavan mukaan. Nurmijärvelläkin kunnanvaltuusto pääsi joulukuussa äänestämään harvinaisesti listavaalissa puoluekohtaista listaa, joka oli osana koko Uudenmaan vaalia.

Joulukuisen vaalin erikoisuutta lisäsi pari seikkaa: Perussuomalaisten listalla oli ykkösnimenä kirkkonummelainen henkilö, joka olikin jo siirtynyt Sinisten riviin. Luonnollisesti Perussuomalaisten listan äänestäminen ei juurikaan innostanut perussuomalaisia – lista saikin vain yhden äänen. Toinen mielenkiintoinen havainto oli, että neljän tyhjän äänen lisäksi yksi ääni hylättiin. Ainakin kunnanvaltuuston pöytäkirjan liitteenä olevasta vaalituloksen laskentadokumentista voisi päätellä, että kyseinen hylätty ääni olisi annettu Putinille. Länsimaissa pidettyjen vaalien yhteydessä on viime aikoina spekuloitu itäisen naapurimme pyrkimyksestä vaikuttaa vaalitulokseen. Tällä kertaa tuskin oli siitä kyse :).

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.