26-15-10

omä

Nykyinen kunnanjohtaja Kimmo Behm ja kunnanvaltuuston pj. Kallepekka Toivonen onnittelevat  valinnan johdosta.

Nurmijärven kunnanvaltuusto valitsi 20.12.2017 uudeksi kunnanjohtajaksi kansanedustaja Outi Mäkelän. Mäkelä ottaa viran vastaan keväällä 2018, kun vuodesta 1999 kuntaa luotsannut nykyinen kunnanjohtaja Kimmo Behm jää ansaitulle eläkkeelle.

Virkaa haki kaikkiaan 26 henkilöä, joista viimeisiin haastatteluihin valintaryhmä valitsi Mäkelän lisäksi Tarja Merosen, Anna Mäkelän ja Ilkka Ruudun. Joidenkin pettymykseksi ja ehkä hieman yllättäenkin Suomen suurimman maalaiskunnan johtavaa virkaa ei hakenut kukaan erityisen kokenut ja ansioitunut kuntajohtaja. Anna Mäkelällä oli takana noin 4,5 vuoden pesti Kittilän kunnanjohtajana – kunnan, joka on asukasluvultaan noin 15% Nurmijärveen verrattuna ja yhden kauden pesti vihreiden kaupunginvaltuutettuna alle 10000 asukkaan Kauniaisissa. Ilkka Ruutu vaikuttaa tällä hetkellä Nurmijärven kunnan teknisenä johtajana ja Tarja Merosen viimeisimmät työt ovat olleet HUSin johtotehtävissä. Outi Mäkelälläkään ei varsinaista kunnanjohtaja-kokemusta ole, mutta takana  peräti 12 vuoden kokemus Nurmijärven kunnanhallituksen puheenjohtajana ja 16 vuoden kokemus kunnanvaltuutettuna. Hakijakaartia arvioidessa ainakin itselleni oli selvää, että aiempi kunnanjohtajakokemus ei ole ratkaisevana tekijänä valinnassa.

Itse valintaprosessi oli avoin. Jo valintaryhmän muodostamisessa huomioitiin hyvin tasapuolisuus ja annettiin vaikutusmahdollisuus kaikille valtuustoryhmille. Valintaryhmään valittiin yksi edustaja jokaisesta valtuustoryhmästä. Suurimmillakaan puolueilla ei ollut valintaryhmässä kuin yksi edustaja – tasavertaisena mm. Kristillisdemokraattien yhden valtuutetun valtuustoryhmän kanssa. Kärkiehdokkaat kävivät soveltuvuustesteissä, joiden tulokset eivät luonnollisesti ole julkisia. Valtuutetut haastattelivat kärkiehdokkaat pienryhmissä ja lisäksi pidettiin erikseen kaikille kuntalaisille avoin haastattelutilaisuus.

Pitkällisen valintaprosessin ja moninaisten haastattelujen jälkeen kunnanvaltuuston jäsenet tekivät kokonaisarvion hakijoista ja suorittivat 20.12. virkavaalin, joka päättyi tulokseen: O.Mäkelä 26 – A.Mäkelä 15 – I.Ruutu 10.

Koska Outi Mäkelä sai jo ensimmäisessä äänestyksessä yli puolet äänistä, hän tuli suoraan valituksi järjestyksessä neljänneksi Nurmijärven kunnanjohtajaksi – ja ensimmäisenä naisena kunnan johtavaan virkaan. Oli ilo ja kunnia olla mukana tekemässä tätä hyvää ja historiallista päätöstä.

vaali

Yksi ratkaisevista äänistä matkalla vaalipannuun.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.