Nurmijärven uudet luottamuspaikat

2017-06-2

Nurmijärven uusi OK-valtuustoryhmä

Nurmijärven uusi kunnanvaltuusto kokoontui ensimmäistä kertaa keskiviikkona 21.6.2017. Asialistalla oli luonnollisesti luottamushenkilövalinnat ja tehtiin ilman äänestyksiä.

Kunnanhallituksen puheenjohtajana jatkaa Kokoomuksen Outi Mäkelä. Varapuheenjohtajiksi valittiin Kirsti Handolin (KESK) ja Jerry Latva (SDP). Kunnanhallituksen jäseniksi valittiin: Kokoomuksen Arto Hägg, Petri Vaulamo ja Virpi Räty. Keskustan Tapio Sivula ja Tarja Salonen. SDP:n Juha Peltonen. Perussuomalaisten Maiju Tapiolinna ja Vihreiden Leni Pispala.

Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnan puheenjohtajan nuija siirtyi minulta Kirsi Lompololle (KOK). Elinvoimalautakuntaa johtaa jatkossakin Petri Vaulamo (KOK) ja hyvinvointilautakuntaa Keskustan Sirpa Granholm. Keskusvaalilautakunnan vetäjä on jatkossa SDP:n Maire Suomi ja sivistyslautakuntaa johtaa Keskustan Taneli Kalliokoski. Tarkastuslautakunnan johdossa jatkaa Vasemmistoliiton Hannu Toikkanen. Tekninen lautakunta saa puheenjohtajakseen Maiju Tapiolinnan.

Kaikkia ylikunnallisia Uudenmaan piirin paikkoja ei voitu vielä päättää, koska tasa-arvolain mukaiset nais/mies-paikat eivät ole selvillä. Osa paikoista taitaa olla vielä jakamattakin puoluetasolla. Niihin palataan elokuussa.

Valtuusto päätti liittyä Keski-Uudenmaan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymään ja valitsi sen yhtymävaltuustoon yhdeksän jäsentä eli Kokoomuksesta Riina Mattilan. Kristiina Hakalan ja Juhani Vuorisalon. Keskustan Tarja Salosen ja Jukka Pihkon. SDP:n Sirkka Rousun ja Juha Peltosen. Vihreiden Mari Linnan ja Perussuomalaisten Tuomas Sarpolahden. Kansanedustaja Outi Mäkelä totesi, että valtuusto teki tämän pykälän kohdalla vuosituhannen suurimman vallansiirtopäätöksen. Päätösvalta sote-asioista siirrettiin uudelle kuntayhtymälle, mutta vastuut niin taloudesta kuin henkilöstöstäkin jäivät kuntaan. Matti Vanhanen totesi samaa. Lopputulemana kuitenkin nähtiin tehty päätös tulevaisuuteen tähtäävänä ja todettiinpa sekin, että sopimuksessa on varsin lyhyt irtisanomisaika. Kihlat voi heittää Myllykoskeen, jos yhteiselo ala luonnistua.

Omat luottamustoimeni siis jatkuvat kunnanhallituksessa eli uusia kokemuksia on tiedossa.

Kokoomuksen valtuustoryhmää vetää jatkossa Virpi Räty. Luottamuspaikkaneuvottelujen aikainen vt. ryhmänjohtajan pestini  päättyi myös sovitusti.  Mielenkiintoinen kokemus oli sekin.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.