Kuntavaalitulos 2017 ja kiitokset siitä

Aluksi kiitokset äänestäjilleni. Tulos oli 176 ääntä ja sillä menen kolmannelle kaudelle Nurmijärven kunnanvaltuustoon. Ennalta arvelin, että pieni äänimäärän nousu ja 200 rajapyykin rikkominen olisi ollut mahdollista. Lopulta tuli 11 ääntä takapakkia viime vaaleihin nähden. Kun ottaa huomioon minkälaiset valtuutettujen vaihtovaalit nämä olivat, niin täytyy olla tyytyväinen tulokseen.

Täytyy tunnustaa, että olo oli epävarma ennakkoäänien julkistamiseen asti. Etenkin  viimeisinä viikkoina tuntui viriävän kylä- ja taajamakeskeinen kampanjointi ja oman kulmakunnan etujen valvonta. Sellainen suuntaus ja äänestyskäyttäytyminen on myrkkyä minunlaiselle ehdokkaalle, joka ei yksissäkään vaaleissa olisi oman asuinkulmansa äänillä päässyt läpi – ei viime sunnuntainakaan. Kun moni äänilistan kärkinimikin saa melkein 80% äänistään kotitaajamastaan, niin minulla tuo lukema jää alle 40 %:n. Äänet on haettava laajemmalta. Sitäkin suurempi kiitos äänestäjille koko kunnan alueella. Näissä vaaleissa jäi vain yksi äänestysalue näyttämään 0-saldoa. Erityisesti lämmitti Perttulasta tulleet 13 ääntä – siinä oli nousua edellisiin vaaleihin verrattuna.

alueet

Valtuustoon valittiin peräti 27 uutta valtuutettua eli 53 % kesäkuussa aloittavan kunnanvaltuuston jäsenistä on ensikertalaisia. Niin moni istuva valtuutettu menetti valtuustopaikkansa, että tähän on turha pitkää listaa naputella. Mahdotonta on myös analysoida, että millä perusteella tai minkä vuoksi jokin nykyinen valtuutettu ei uusinut paikkaansa – joskus tuntuu, että järkevää selitystä ei löydy. Ehkä kukin paikkansa menettänyt sen itse osaa parhaiten ymmärtää.

Uusien valtuutettujen osalta on tietysti edessä näytön paikat. Jokaisen on kyettävä lunastamaan lupauksensa ja kanavoimaan äänet muutokseksi. Sitähän näin suuri nuorennusleikkaus ja valtuuston uudistaminen epäilemättä tarkoittaa. Toivon kuitenkin uusilta valtuutetuilta malttia ja kärsivällisyyttä. Kuntapoliitikon pesti – jos mikä – on kärsivällisyyttä vaativa tehtävä.

Kokoomuksen kunnallisjärjestön puheenjohtajana voin olla todella tyytyväinen menestykseemme. Saimme yhden lisäpaikan ja säilytimme selkeästi asemamme Nurmijärven suurimpana kuntapuolueena ja jopa kasvatimme eroa kakkoseksi tulleeseen Keskustaan. Myös vaaliliittoomme RKP:n kanssa oli onnistunut. Saimme sitä kautta 91 ääntä yhteiseen pottiimme. Tuonkin kokoinen äänimäärän lisäys on merkittävä viimeisten läpimenijöiden vertailulukuja laskettaessa. Toisaalta vedimme vaaliliittokumppanimme edustajan valtuuston varapaikalle. Otaksun, että molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä yhteistyöhön näissä vaaleissa.

Vanha valtuusto kokoontuu vielä pari kertaa ja jatkaa toimintaansa toukokuun lopulle. Sitä ennen alkavat luottamuspaikkaneuvottelut.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.