Neljän vuoden mittainen loppusuora

fbmainos

Tänään perjantaina oltiin pariin otteeseen Kirkonkylällä vaalitouhuissa. Kampanjointi päättyy lauantaina 8.4., kun jalkaudumme Rajamäen S-marketin edustalle, jonne saapuu myös Kokoomus-meppi Petri Sarvanmaa klo 12 maissa. Tervetuloa tapaamaan!

Jo tuo kampanjointi joutaa päättyäkin – johan sitä on neljä ja puoli vuotta tullut tehtyä – ensimmäinen valtuustokausi mukaan lukien jo liki yhdeksän vuotta. Omassa ajatusmaailmassani istuvan valtuutetun oleellisin vaalikampanjointi kun kohdistuu niihin tekemisiin ja tekemättä jättämisiin, joihin on kyennyt valtuustokautensa aikana.

Ensikertalaiset tai ehdokkaat joilla ei ole kokemusta luottamustehtävistä joutuvat tai pääsevät kampanjoissaan kertomaan, mitä kaikkea he aikovat ja kykenevät tekemään, jos tulevat valtuutetuiksi . Se ei totisesti ole ihan vähäinen toimenpideluettelo, jota on julki tuotu. Kaikkeen on tarjolla hyviä tai erinomaisia ratkaisuja, joita kukaan muu ei ole kyennyt aiemmin tekemään.

Nykyisillä ns. istuvilla valtuutetuilla on se etulyöntiasema, että he pääsevät kertomaan siitä kaikesta uutteruudesta, aherruksesta ja vaikuttamisesta, jota ovat tehneet menneinä vuosina. Voidaan kai puhua ”näytöistä”. Tämä tietysti edellyttää, että on jotain näytettävää.

Kun kenenkään ehdokkaan vaalikampanjointiin ei taida kuulua ainakaan isommissa määrin toisten ehdokkaiden aikaansaannosten esittely ja kun paikallislehden kirjoituksetkin aika on jo haalistanut, niin täytynee itse omia tekemisiä muutamalla rivillä kerrata. Varmaan se on jonkun mielestä minulle luonteenomaista – oikeassa on hän.

Tässä sattumanvaraisessa järjestyksessä asioita, joissa tunnen onnistuneeni tai ainakin jonkinlaista työtä asioiden eteen tehnyt vuosien varrella:

 • Monipuolisen tonttitarjonnan jatkuminen Nurmijärvellä. Useampaan kertaan olen taistellut sen puolesta, että kuntaan ei määritellä tonteille kokorajoituksia, vaan mahdollistetaan kaiken kokoisten tonttien kaavoittaminen – isojen, pienien ja kaikkea siltä väliltä
 • Valtuustoaloite Rajamäen vanhan tehdasyhdyskunnan hyödyntämisessä kunnan markkinoinnissa
 • Valtuustoaloite valtuuston kokouksien videoinnista ja sen toteutuminen
 • Valtuustoaloitteiden saatepuheenvuorojen salliminen kyselytunnilla
 • Aktiivinen osallistuminen kunnan palveluverkkotoimikunnan työhön vv. 2015-16
 • Minikoulujen alasajo ja elinkelpoisten yksisarjaisten kyläkoulujen säilyttäminen
 • Investointihankkeiden selvityksiä ja selvittelyjä
 • Tutustuminen paikan päällä jokaiseen asemakaavahankkeeseen
 • Osallistuminen asemakaavojen esittelytilaisuuksiin ja sidosryhmien järjestämiin tilaisuuksiin
 • Muita aloitteita
 • Puheita, puheita…

Sunnuntaina nähdään mihin tuo riittää.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.