Joulukuun alun haja-ajatuksia

182

Joulukuun alun haja-ajatuksia ja reunamerkintöjä:

*****

Valtakunta kohisee pääministerin mediasuhteista ja valtakunnan tärkeimmän mediatalon toiminnan ja toimituksen ohjauksesta. Asiaa on nyt varmasti tarkasteltu kaikista mahdollisista lähtökohdista ja -kulmista ja niiden välimaastostakin.

Itse koin kalabaliikin merkittävimmiksi huomioiksi:

  • Kun kukaan “täysipäinen” tuskin tosissaan edes epäilee, että Talvivaaran/Terrafamen lisärahoituksen takana olisi pääministerin sukulaisten marginaaliset bisnekset, niin miten on mahdollista, että tällaiset epäilyt aiheuttavat tasavallan ykköspoliitikossa nähdyn primitiivireaktion. Se on käsittämätöntä ja huomionarvoista.
  • Valtiomies, presidentti Mauno Koivisto totesi aikanaan, että jo provosoidaan, niin ei tule provosoitua. Nyt ei taideta liikkua ihan valtiomiestasolla.
  • On käynyt selväksi, että YLEn toimittajiin ei pystytä vaikuttamaan ulkopuolisella painostuksella.
  • Keskustelu siitä pystytäänkö YLEN johtoon vaikuttamaan ulkopuolisella painostuksella jatkunee.

*****

Nurmijärven asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnan seuraava kokous pidetään 8.12. ja edelleen mennään minimalistisella agendalla. Asialistalla on normipykälien lisäksi vain rakennuskiellon jatkaminen Kirkonkylän keskustassa, yksi asemakaavamuutossopimus ja jonkin sortin naapureiden näkökantaeroasia (lievennetty ilmaus riita-asialle).   Eipä tuota ole tarpeen sen enempää puntaroida etukäteen.

*****

Myös Kokoomuksen kunnallisjärjestö kokoontuu ensi viikolla ja valitsee mm. ensi kauden hallituksen ja puheenjohtajan.

Osa puolueista on jo julkistanut huhtikuun kuntavaalien ehdokkaita.

*****

Pitkänokka-piirustelut ovat jääneet kovin vähiin. Jotenkin tuntuu, että on nostanut riman turhankin korkealle, eikä ihan joka toistakaan “älyn”väläystä kehtaa stripiksi rustata. Pitänee hieman rimaa tiputtaa – vaikkapa Hesarin tasolle. Ei ne tosiasiassa kovin hääppösiä väliin nekään ole.

Pitkänokka-strippialbumia löytyy vielä omastakin varastosta vaikkapa joulupukin konttiin laitettavaksi. Saat läpyskästä veret hyydyttävän Joulunalustarjouksen, kun laitat viestin osoitteeseen arto.hagg@kolumbus.fi .

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.