Kunnanvaltuusto 21.12.2016

005

Kahdeksas vuosi kunnallisena luottamushenkilönä kääntyy loppusuoralle.

Tänään oli vuoden viimeinen kunnanvaltuuston kyselytunti ja kunnanvaltuusto kokoontuu siis kuluvan vuoden viimeiseen kokoukseen kesksiviikkona 21.12.2016 klo 18.00

Asialistalta löytyy mm. kunnan kotouttamisohjelma, tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma sekä KUUMA-seutu liikelaitoksen toiminta- ja taloussuunnitelma 2017. Kaikki monikymmensivuisia asiakirjanippuja, joihin ei yleensä tule minkäänlaisia muutosehdotuksia valtustokäsittelyssä. Johtuuko sitten hyvästä valmistelusta vai jostain muusta.

Valtuuston on tarkoitus päättää myös koulujan johtokuntien lakkauttamisesta eli jo budjettivaltuustossa käsittelyssä ollut asia saanee lopullisen päätöksen.

Useampi luottamushenkilö hakee eroa kunnallisista luottamustehtävistä: osa paikkakunnalta muuton vuoksi, osa uuden kuntalain mahdollistamana, kun luottamushenkilöiden pestit jatkuisivat muuten ensi vuoden toukokuulle 2017. Luottamustehtävästähän ei voi normaalisti noin vain erota, vaan siihen täytyy olla pätevä ja perusteltu syy. Nyt vuoden vaihteessa riittää pelkkä ilmoitus, jos ei jatkokaudelle halua.

Yhtenä asiakohtana on 90.000 euron lisätoiminta-avustuksen myöntäminen Rajamäen Uimahalli Oy:lle vuodelle 2016. Uimahalliyhtiön kassa on ollut huonossa kunnossa huolimata siitä, että kävijämäärät ovat toteutuneet ja jopa ylittyneet hankesuunnitelmassa ja tavoitearviossa arvioiduista. Se on huono merkki. Halliyhtiöllä on edessään itsetutkiskelun paikka ja talouden tarkastelu. Kun kertaluonteisista laajennukseen liittyvistä menoeristä päästään eroon, niin kuntalaiset ja päättäjät odottavat talouslukujen oikenevan.

Kunnanvaltuuston ensi vuoden kokousajankohdatkin on tarkoitus vahvistaa keskiviikkona. Merkkailin niitä jo etukäteen allakkaan. Kesäkuun kokouksen kohdalla jäin empimään, kun totesin, että silloinhan kokoontuu uusi huhtikuussa 2017 valittava kunnanvaltuusto.

Merkkasin senkin kaiken varalta.

————

Kokoomuksen Nurmijärven kunnallisjärjestön syyskokous kokoontui muutama viikko sitten.

Kokous valitsi allekirjoittaneen kunnallisjärjestön uudeksi puheenjohtajaksi vuodelle 2017. Muiksi hallituksen jäseniksi valittiin Kristiina Hakala, Markku Jalava, Tuomo Karppinen, Pasi Miettinen ja Merja Winha-Järvinen.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.