Lehdistökatsaus

003

Postia on tipahdellut säännöllisesti – tosin jakeluaika näyttää siirtyneen kohti illan tunteja. Sinänsä minulle ihan OK. Työssä käyvänä on aika lailla sama, että koliseeko postilaatikko keskipäivällä vaiko myöhemmin.

Kalle Päätalo -seura ry:n joka keväinen Päätalosanomat ilmestyi huhtikuun lopulla. Aviisiin on präntätty myös viime kesänä Päätaloviikon lukijatapahtumassa pitämäni puhe. Tänä vuonna Päätaloviikkoa vietetään Taivalkoskella 4.-10.7. ja lukijatapahtuman puhujina ovat Gloria-lehden toimituspäällikkö Annaleena Jalava, laulava lauluntekijä aknestikko Jukka Takalo ja historioitsija Teemu Keskisarja.

Nukarin Sanomat lennähti myös Rajamäelle. Tosin vain lämpimäiskappaleena, kun raapustin takasivulle yhden hempeän Pitkänokka-stripin. Hieno juttu, että kyläyhdistys jaksaa lehteä julkaista.

Paikallislehti Nurmijärven Uutiset kirjoitti kuluvalla viikolla Toimelan asemakaavamuutoksesta omituisella otsikolla “Toimelasta tehtiin väännön jälkeen lainsuojaton”. Omituinen sikäli, että jutussa mainitulla rakennuksella ei ole tällä hetkellä minkäänlaista suojelustatusta. Sekö, että kunnanvaltuusto päätti asettaa rakennukselle lievän suojelumerkinnän, teki siitä lainsuojattoman. Outo näkövinkkeli. Samalla logiikalla rakennukset, joissa ei ole minkään valtakunnan suojelumerkintää ovat varmaankin peräti rikollisia.

Tämän viikonlopun Nurmijärven Uutisissa jutusteltiin palveluverkkotoimikunnan raportista ja kyläilloista. Olin Kirkonkylän tilaisuudessa ja jotakin siellä asiasta lausuin. En kuitenkaan juuri sitä, mitä huulilleni oli lehdessä asetettu. Että kaipailen kuntalaisilta uusia säästöehdotuksia, jotta kyläkoulut voitaisiin säästää. En näe elinkelvottomien ja käyttötarkoitukseen sopimattomien koulujen säästämistä mielekkäänä, vaikka minkälaisia uusia innovatiivisia ideoita nousisi kuntataloutta parantamaan. Niitä ideoita kyllä tarvitaan, mutta ei elinkelvottomien koulujen ylläpitämiseksi.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.