Kolmen portaan poissaolijat?

006

Nimeni oli päätynyt taas vaihteeksi paikallislehteen.

Nurmijärven Uutiset uutisoi viikonlopun numerossaan Nurmijärven kunnanvaltuuston vuoden 2015 kokousten poissaolijoista. Juttu oli otsikoitu “Vanhanen ei ehdi kaikkiin kokouksiin”. Kansanedustaja ja kunnanvaltuutettu Vanhanen oli valtuuston poissaololistan kärkinimi viime vuonna. Valtuusto piti 8 kokousta, joista Matti ehätti kolmeen.

Olen kuullut usean henkilön sanovan, etteivät he äänestä kuntavaaleissa kansanedustajaa, koska nämä eivät kuitenkaan ehdi hoitaa tehtäväänsä. Osin varmaan noin kuten paikallislehden tilastokin kertoi, mutta poikkeuksiakin on. Toisella parlamentaarikollamme Outi Mäkelällä ei ollut lainkaan poissaoloja viime vuoden valtuuston kokouksista.

Jokainen vastaa ja huolehtii menemisistään ja osallistumisistaan itse – ja poissaoloille on varmasti selityksensä. Jotenkin vain oudoksuin Vanhasen kertomaa, että on ilmoittanut pyrkivänsä osallistumaan noin puoleen kokouksista. En kyllä muista yhdenkään kunnallisvaaliehdokkaan tuollaisella agendalla vaaleihin lähteneen.

Lehdessä pohdittiin myös toista luottamustehtäviin liittyvä kysymystä, joka on entistä ajankohtaisempi. Samaa aihetta olen itsekin toisinaan blogissani pohdiskellut. Jos ja kun ns. väliportaan hallinto toteutuu ja sen myötä valitaan itsehallintoalueille erilliset valtuustot, niin niille harvoille näkyville paikoille on varmasti halukkuutta myös istuvilla kansanedustajilla. Toivottavasti niihin vaaleihin ei asetu ehdolle sellaisia ehdokkaita, jotka eivät ehdi luottamustointaan hoitamaan. Tai että nämä ilmoittaisivat jo ennen vaaleja, että tulen osallistumaan noin 40 prosenttiin valtuuston kokouksista.

Ai niin, nimeni ei ollut tuon valtuuston poissaolojutun yhteydessä, kun viime vuonna poissaoloja ei ollut yhtään kappaletta. Bongasin sen sivulta 14, jossa ilmoitettiin, että olin voittanut Nurmijärven kuvatunnistuskisasta yllätyspalkintona lippupaketin SB-Pron liiganaisten kotiotteluihin. Sehän sopii ja sinnekin ehtii – valtuustotyön kärsimättä.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.