Vanhasenko himmeli?

071a

Näyttääkö tutulta? Syksyllä 2008 silloinen pääministeri Vanhanen piirsi Helsingin Sanomille kuuluisan  himmelinsä. Hesarin kaupunkitoimituksen Marja Salmela palasi aiheeseen vuoden 2015 lopulla. Kolumninsa oli otsikoitu “Matti Vanhanen uskoo edelleen Nurmijärvi-himmeliinsä”.

Itse asiassa tuo yllä oleva kuva ei ole se kuuluisa Vanhasen piirtämä himmeli, vaan ote vuonna 2008 julkaistusta Helsingin seutu 2050 – Näkökulmia seutuvisioon julkaisusta. Se oli kansainväliseen ideakilpailun “Greater Helsinki Vision 2050” jatkotyö. Itse kilpailun tulokset julkaistiin jo joulukuussa 2007. Yllä oleva kuva on ote edellä mainitusta julkaisusta ja se kuvaa ideakilpailun voittanutta työtä “Emerald”. Sen oli laatinut konsulttiyhtiö WSP Finland Oy.

Se Vanhasen Hesarille piirtämä himmeli on alla. Tuolla olisi voinut voittaa sen ideakilpailun – jos siis olisi ollut asialla vuotta aiemmin. En muista, että pääministeri olisi ideaansa esitellessään viitannut tuohon vuotta aiemmin palkittuun kilpailutyöhön. Sellaista sattuu.

himmeli

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.