Yksi kappale menetettyjä lähiliikuntapaikkoja ja 10 riviä Rajamäen terveysasemasta

008

   Tykkitorninmäen tenniskenttä keväällä 2014. Jotain on vuoden aikana tapahtunut…

Muutama vuosi sitten Nurmijärven kunnalle siirtyi Rajamäessä kaavoitussopimuksen kylkijäisinä Altialta yli 40 hehtaaria maata. Mukana oli mm. Tykkitorninmäki tykkitorneineen – ja massapintainen tenniskenttä. Vuosikymmenen alussa kenttä oli vielä kohtuullisessa kunnossa ja Altian ollessa omistaja joku taho myös sen kunnosta huolehti.

Keväällä 2014 olin yhteydessä kunnan liikuntatoimeen ja totesin massapintaisen tenniskentän rapistuneen ja rapistuvan kiihtyvällä vauhdilla käyttämättömänä. Tiedustelin, onko kunnalla tarkoitus kunnostaa  ko. kenttää tai muita suunnitelmia sen varalta. Samoin onko mahdollista, että kunta luovuttaa jollekin kolmannen sektorin toimijalle alueen käyttöoikeuden vuokraa tai kunnostusta/ylläpitoa vastaan joksikin aikaa. Totesin, että hyvä kenttä on menossa ihan rappiolle hoitamattomana – jo viime kesällä 2013 puski sammalta – kohta varmaan koivua.

Liikuntatoimesta vastattiin kiitettävän nopeasti ja todettiin, että siellä ei kyseistä kenttää tunnettu – eikä liikuntapaikkojen hoito ole liikuntatoimen vastuulla. Tekninen puolihan niitä taitaa ylläpitää. Virkamies epäili, että massakenttien ylläpitoon kunnan liikuntapaikkojen hoidon resurssit eivät varmaan tule riittämään.

Näinhän siinä myös kävi. Tätä nykyä tuo tenniskenttä on jo ihan Neuvosto-Karjalan standardien mukainen. Jos joku kolmannen  sektorin toimija – kyläyhdistys tai urheiluseura saisi aikaiseksi ja sovituksi kunnan kanssa kentän ylläpidosta, niin sen peruskuntoon saaminen on jo huomattavan paljon työläämpää kuin vuosi sitten.021

… Tuomaritorni on pistetty p…n päreiksi.

Ja lopuksi kymmenen riviä Rajamäen terveysasemasta:

  • Kunnanhallitus ei kokouksessaan 19.10.2015 ryhtynyt pullikoimaan kunnanvaltuuston viime vuonna tekemiä päätöksiä vastaan, vaan täyttää sille kuntalaissa määrätyn velvollisuuden panna täytäntöön kunnanvaltuuston päätökset.
  • Kunnanvaltuusto käsittelee ja päättää vuoden 2016 talousarviosta ja seuraavien vuosien taloussuunnitelmasta kokouksessaan 11.11.2015. Rajamäen terveysasema sisältyy investointilistaan ja on mahdollista, että joku valtuutettu tekee määrärahoihin muutosesityksen tähän hankkeeseen liittyen. Päätös tulee siis 11.11. – joko suoraan kunnanhallituksen pohjaesityksen mukaisena tai äänestyksen jälkeen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.