Rajamäen kyläkartta

Kyläkartta_01b-1

https://artohagg.fi/Rajam%C3%A4en-kyl%C3%A4kartta.php

Kirjoitin 5.1.2015 blogissani ajatuksesta laatia Rajamäelle jonkinlainen kyläkartta, jossa esiteltäisiin taajaman “nähtävyyksiä” ja mielenkiintoisia kohteita. Ajatus liittyi muutama vuosi sitten tekemääni valtuustoaloitteeseen Rajamäen vanhan tehdasalueen hyödyntämisestä  kunnan markkinoinnissa ja elinkeinotoiminnassa. Aloite ja siitä virinnyt keskusteluhan poiki melkoisen määrän kirjoituksia ja palstatilaa alueen lehdissä ja erityisesti Helsingin Sanomissa.

Piirtelin sitten luppoaikoinani jonkinlaisen ilmakuvapiirustuksen Rajamäen keskustasta ja lupasin, että Rajamäen kyläyhdistys voi käyttää sitä omilla sivuillaan. Ajatus oli, että siihen tai johonkin muuhun karttapohjaan voisi merkitä kylän kohteita ja jonkinlaista infoakin. Tosiasia kun on, että kaikki kylän asukkaat eivät ole kovin hyvin tietoisia mitä mielenkiintoista vanhaa Rajamäellä sijaitsee.

Nythän tilanne on oleellisesti parantunut, kun hieno ja ansiokas Rajamäen kyläkirja “Rajamäell’ korkealla” on ilmestynyt. Siihen kannattaa tutustua!

Kun kyläyhdistyksen hanke ei näytä etenevän, niin laitoin omille web-sivuilleni uuden välilehden “Rajamäen kyläkartta”. Tuohon piirustukseen on merkitty joitain ehkä mielenkiintoisia mestoja ja kartan alle jotain infoa niistä. Insinöörismiehenä ja arkkitehtuurista kovin kiinnostuneena painotus on tukevasti alueen vanhoissa rakennuksissa. Toivottavasti on jollekin iloa ja hyötyä.

Ehdotuksia paikkojen lisäyksistä karttaan otetaan vastaan ja tietysti kommentteja, jos jokin info ei pidä paikkaansa. Piirustuksessa on varmasti kaikenlaista fibaa ja mittakaavavääristymää, mutta se sallittakoon, kun se yötöinä tuli raapustettua.

Ja täältä sen löytää: https://artohagg.fi/Rajam%C3%A4en-kyl%C3%A4kartta.php

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.