Sillisalaattisepustus

006

Elämme sekavia aikoja, joten blogikirjoituskin voi olla kuin sillisalaattia.

Tiistaina oli asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnan kokous. Osin varamiehityksellä/naisituksella mentiin, mutta lautakunnan talousarvio- ja taloussuunnitelma vuosille 2016-2018 saatiin pakettiin. Yksi rakennuslupa Alhonnittyyn hyväksyttiin. Viirinlaakson KHO-valitusten lausunto käsiteltiin. Krannilaan pieni asemakaavamuutoksen luonnos hyväksyttiin. Kaavanlaatimissopimus Kiljavalle hyväksyttiin. Päälle vielä pari lausuntoa, joista Vihtijärven osakuntaliitosta koskeva oli aika poikkeuksellinen – eipä ole minun aikana tainnut vastaavaa olla käsittelyssä.

Kunnanhallitus näytti laittaneen pöydälle Klaukkalantien kaavamuutoksesta tehtyyn valitukseen liittyvän lausunnon antamisen. Syytä voi arvailla ja lopputulema ei liene mikään yllätys. Minä nostan jo lapaset pystyyn tämän hankkeen osalta – joka ainoaa päätöstä ja lausuntoa vatkataan ja pallotellaan kunnanhallituksessa. Kirkkotien kiertoliittymä ei toteudu tuolla menolla koskaan. Montakohan vuotta on jo ollut ns. holdissa, vaikka rahatkin olisi siihen korvamerkitty?

Pakolaisista on sen verran kirjoitettu, että jätän aiheen vähemmälle. En malta kuitenkaan olla kommentoimatta uutisointia liittyen Röykän sairaalaan perustettavaan hätämajoitusyksikkö. Helsingin kaupungin edustajan mukaan Röykän sairaalassa täytyy suorittaa joitain teknisiä korjaustoimenpiteitä, ennen kuin se voidaan ottaa käyttöön hätämajoitusyksiköksi. Työt alkavat kuulemma heti ja valmista on kahden viikon kuluttua. Maahanmuuttovirastohan ilmoitti vast’ikään, ettei se enää jatkossa neuvottele kuntien kanssa hätämajoitusyksiköistä, ellei tila ole kunnan omistama tai ylläpito kunnan vastuulla. Meininki tai luulo näyttää olevan se, että majoituspaikkoja availlaan minne ja milloin vaan.

Ihan noin yksinkertaista se ei ole. Jos korjaus- tai muutostoimenpiteet ovat luvanvaraisia, niin ensin tulee kääntyä kunnan rakennusvalvonnan puoleen, josta saa asiantuntevaa opastusta ja hyvää palvelua – ja mahdollisesti myös luvan toimenpiteiden suorittamiseen. Ihan yksiselitteistä ei ole myöskään satapäisten ihmisjoukkojen majoittaminen tiloihin, joita ei ole tarkoitettu kyseiseen käyttöön. Tämäkin kannattaa huomioida ja ottaa yhteys kunnan rakennusvalvontaan ennalta. Rakennusten käyttötarkoituksen muutokset eivät ole ihan itsestään selviä asioita, vaan edellyttävät ainakin paloturvallisuus- ja poistumistieasioiden tutkimista. Voi asia liipata likeltä myös terveysviranomaista, jos kiinteistö on ollut vuosikymmeniä käyttämättömänä.

Valtakunnan tasolla vingutaan ja valitetaan, kun pääministeri ja hallitus tekivät juuri sen mitä olivat luvanneet. Pari viikkoa sitten naureskeltiin, että hallitukselta ja pääministeriltä petti kantti ja teot jäivät puheiksi. Kyllä rauhansanalaisessakin voi olla ns. munaa – jos joku sitä epäili. Oletan, että vikinä ja vinkuminen loppuu, kun SSS-miesten risu- ja raippapaketteja lähetetään yhä laajemmalle porukalle. Kansalaisten oloa ja tuskaa kun helpottaa se kun näkee, että myös kaveria kirpaisee. Valitus ja parku muuttuu jupinaksi, että kaveria ei kurmuutettu ihan yhtä lujaa kuin itseä. Eli otaksun, että osansa kurjuudesta saa ihan jokainen. Se on ihan oikein – nyt tarvitaan ryhtiliikettä ja se koskee jokaista. Vain maanviljelijät on luvattu jättää vähemmälle – heitä on kuulemma rankaistu mennä vuosina jo ihan tarpeeksi. Tässä asiassa Kepu ei petä koskaan.

Yksi valituksen aihe on ollut hallituksen ilmoitus poistaa ensimmäisen sairauslomapäivän palkallisuus. Se kuulemma aiheuttaa sen, että ihmiset joutuvat tulemaan sairaana töihin. Ei se sitä tarkoita. Se tarkoittaa edelleen sitä, että sairaana ollaan sairauslomalla – ensimmäisestä päivästä vaan ei enää saa palkkaa. Otaksun, että tämä kirpaisee eniten ns. luulosairaita tai maanantaipoissaoloja.

——————————

Sosiaalisessa mediassa muuan uuslukutaidoton henkilö totesi, että yllä olevassa kirjoituksessa olisin

a) kirjoittanut, että Röykän sairaala ei olísi sovelias pakolaisten majoittamiseen.

b) , että olisin esittänyt jonkinlaisen arsenaalin miten viranomainen voi tarkoitushaluisesti estää tai hidastaa hätämajoitusyksikön perustamisen,

Uuslukutaitoinen voi helposti todeta, että kirjoituksessa on päinvastoin muistutettu, että nuokin asiat kannattaa ennalta selvittää viranomaisten kanssa, ettei tule ikäviä yllätyksiä, jotka sotkevat aikataulun. Kuten kirjoitin – tämä siis, JOS korjaustoimenpiteet ovat luvanvaraisia. Jos eivät ole, niin sittenhän asia on Aulis Kaakon sanoin  kokolihapihvi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.