Nurmijärven syksyn topicit

10649969_580435715401772_5936285819490988149_n[1] Vuoden 2014 kyläpäiväläisiä.

Tässä muutamia poimintoja alkavan syksyn tapahtumista ja aiheista Nurmijärvellä:

Rajamäen Kyläpäivät – ne kunnan kasevimmat kyläpäivät – järjestetään tulevana lauantaina eli 29.8.2015. Pohjois-Nurmijärven Kokoomuksen teltalla, jossa itsekin todennäköisesti patsastelen, ovat tavattavissa kansanedustajat Outi Mäkelä (klo 10-13) ja Ben Zyskowicz (klo 11-13). Artistivieraana kyläpäivillä on mm. Jukka Poika. Ohjelma nähtävissä: http://www.rajamaenkylapaiva.fi

Teknisen lautakunnan listalla on 27.8. – ties kuinka monetta kertaa – Nurmijärven sekajätteen kuljetusjärjestelmä. Tällä kertaa TEKLA antaa lausunnon Keski-Uudenmaan ympäristölautakunnan Helsingin hallinto-oikeuteen tekemään valitukseen. Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, niin lautakunta päättää äänin 5-6 antaa aiempien päätöksiänsä myötäilevän lausunnon esittelijän esityksen vastaisesti. Esittelijän ja K-U:n ympäristölautakunnan mukaan Nurmijärven teknisen lautakunnan päätös oli jätelain vastainen. Mielenkiintoista.

ELY-keskus järjestää tiistaina 2.9.2015 klo 17-18 maastokävelyt kolmeen Klaukkalan ohikulkutien kohteeseen. Valittavana on Aittakalliontien liittymä, Kirkkotien liittymä ja Metsäkyläntien risteys. Paikan päällä voi tutustua ohikulkutien sijaintiin ja suunnitteluratkaisuihin. Maastokävelyjen jälkeen on mahdollisuus osallistua klo 18.30-20.00 Mäntysalon koulun ruokalaan aiheeseen liittyvään työpajaan. Lisäinfoa löytyy: http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-uusimaa-klaukkalan-ohikulkutie#.Vd4mp3novcu

Nurmijärven Uutisissa ja somessa spekuloidaan Röykän sairaalan ottamisesta pakolaisten vastaanottokeskukseksi. Tämä tyhjillään oleva rakennushan ei ole Nurmijärven kunnan vaan Helsingin kaupungin omistuksessa ja on ollut pitkään tyhjillään. Periaatteessa kiinteistö voidaan ottaa kyseiseen käyttöön, vaikka kunta asiaa vastustaisikin. Itsekseni mietin, että onko pitkään tyhjillään ollut rakennus siinä kunnossa, että se voidaan toimenpiteitä ottaa majoituskäyttöön. Rakennuksen tulee toki olla teknisesti ja mm. paloturvallisuuden kannalta kunnossa, mikäli sinne isompia väkimääriä majoitetaan.

Vihtijärven kyläyhdistys ry on esittänyt, että Vihtijärven kylä liitettäisiin Nurmijärven kuntaan. Kuntarakennelain mukaisesti Nurmijärven kunnanvaltuusto antaa 22.10.2015 mennessä lausunnon tästä kyläyhdistyksen esittämästä osakuntaliitoksesta. Alustavan aikataulun mukaan Vihdin kunnanvaltuusto käsittelee esitystä ja Nurmijärven kunnanvaltuuston antamaa lausuntoa viimeistään 9.11.2015. Asian ratkaisee lopulta Valtioneuvosto.

Alkavaa syksyä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.