Viikon 16 kuntamenot

Hägg_kuva

Tiistaisen Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnan esityslistaa ei ole pituudella pilattu. Asiakohtia on vain seitsemän kappaletta ja niistäkin kolme viimeistä ovat vakiokohtia eli viranhaltijoiden päätöspöytäkirjoja, ilmoitusasioita sekä kehitys ja keskusteluasioita. Jo edellisessä kokouksessa käsitelty Klaukkalantien liikennealueen asemakaavamuutos näyttää tulevan uudelleen käsittelyyn. Virkaihmiset ovat löytäneet muutaman epäkohdan kaavaesityksestä ja se vaatii uudelleen käsittelyn lautakunnassa.

Lisäksi listalla on pari poikkeamishakemusta ja rakennuskiellon jatkaminen Ahjolan ympäristössä.

Lautakunta pääsee tällä kertaa vähällä. Melkein yhtä leppoisa lista kuin normaalisti on nuorisolautakunnassa tai liikuntalautakunnassa. Etenkin liikuntalautakunnan asialistat ovat normaalisti todella lyhkäisiä – vain 1-3 asiakohtaa ns. vakiokohtien lisäksi. Mielestäni kyseiset lautakunnat voitaisiin aivan hyvin yhdistää yhdeksi nuoriso- ja liikuntalautakunnaksi tai jopa siirtää kyseisten asioiden hoitaminen muihin lautakuntiin. Säästyisi siinäkin muutama euro kokouspalkkioissa.

——————-

Keskiviikkoiltana on Cafe Hugossa kansalaiskeskustelutilaisuus, johon minutkin on kutsuttu sekä valtuutettuna että ASRAn puheenjohtajana. Tilaisuus on otsikoitu “Ihminen ja Infra edellä!” ja ohessa kysytään, että “Hyydyitkö Klaukkalantien ruuhkiin?” ja “Hämmentääkö kaavoitusbuumi?”. Kutsussa viitataan myös siihen, että muistutukset Klaukkalan osayleiskaavaa kohtaan on jätettävä 17.4. mennessä. Tuosta voisi otaksua, että niitä myös on tulossa.

——————-

Perjantaina olisi tarjolla kunnanjohtajan aamupuuroa. Samalla olisi tarkoitus saada informaatiota kuntalain uudistuksesta konserniohjauksen kannalta ja suorittaa katsaus Nurmijärven konserniyhtiöiden toimintaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.