ASRAn lista 16.12.2014

017001

Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta kokoontuu tiistaina 16.12. käsittelemään 13 asiakohtaa sisältävää listaa.

Aloitamme parilla asemakaava-asioista Helsingin hallinto-oikeudelle tehtyihin valitukseen liittyvillä lausunnoilla. Valitukset kohdistuvat Kirkonkylän Mahlamäentien ja Ilvesvuoren asemakaavamuutoksiin.

Arkadian yhteislyseon  kaavamuutos on edennyt jo ehdotusvaiheeseen, joten salibandyhallin saaminen Klaukkalaan on mahdollistumassa myös tätä kautta.

Listalla on myös Kirkonkylän liikuntapuiston asemakaavamuutosluonnos. Merkille pantavaa on se, että esittelytekstissä todetaan, että kevyen liikenteen yhteyden todetun parantamistarpeen vuoksi liikenneselvityksen lisätyönä tehdään kevyen liikenteen yhteyden parantamissuunnitelma Rajamäentien itäpuolelta liikuntapuistoon. Muuan liikuntapuisto-orientoitunut demarivaltuutettu taannoin irvaili, kun nostin asian paikallislehdessä esille ja olin loppukesästä asiasta yhteydessä kunnantalolle. Tässä kaava-asiassa on kyseinen asia nyt viimeinkin todettu ja marraskuussa tehdyssä liikenneselvityksessä asiaan on kiinnitetty huomioita.

Pikavauhtia ASRAn listalle on päätynyt myös Rajamäen keskustan asemakaavamuutosluonnos, jolla mahdollistetaan terveysaseman sijoittaminen keskeiselle paikalle kylän keskustaan.

Listalta löytyy pari rakennuskiellon jatkamista Herusissa ja Rajamäellä.

Perussuomalaisten valtuustoaloite asemakaava-alueiden omakotitonttien minimikoosta tulee lausunnolle lautakuntaan. Asiastahan olen kirjoittanut jo aiemmin riittämiin sekä paikallislehdessä että blogissani. Minulla on selvä vastustava kanta kyseiseen aloitteeseen. Mielenkiintoisena yksityiskohtana Perussuomalaiset ovat kaivaneet esiin liki 40 vuotta vanhan ponsiesityksen  kunnanvaltuuston kokouksesta. Tarkemmin sanottuna vuodelta tässä vuodelta 1977 laaditussa esityksessä ehdotetaan vähintään 1000 m2 tontteja. Tuolloin vuonna 1977 Nurmijärvellä oli noin 20.000 asukasta. Tasavallan presidenttinä vaikutti Urho Kekkonen ja pääministerinä Martti Miettunen. Osa nykyisistä kunnanvaltuutetuistamme ei ollut edes syntynyt. Melkein jokaisen omakotitalon pihassa oli perunamaa ja ryytitarha. Elämme nyt uutta vuosituhatta – toivottavasti myös aloitteen tekijät.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.