Valtuuston lista 17.12.2014

03a  Siinä ja tässä, että onko tämäkin kuva laiton.

Edessä on pikkujouluviikonloppu ja kuntapoliittinen viikko.

Pikkujouluista ei sen enempää ennakko- ja tuskin myöskään loppuraporttia.

Maanantaina on valtuuston kyselytunti, jossa käymme tulevan valtuuston kokouksen lista asioita läpi ja kuulemme muutamia alustuksia virkahenkilöiltä. Eräs alustuksista koskee Klaukkalan jäähallin laajennus- ja peruskorjaushanketta, jolle on nyt haettu lisämäärärahaa ja lisälainanottovaltuuksia.

Valtuuston keskiviikon listalla ovat mm:

– Ali-Tilkan ja ns. Järvimaan asemakaavojen hyväksyminen. Kaavojen kautta syntyy Klaukkalaan uutta asuntokaavaa yli 57000 kerros-m2.

– Kunnan takausten myöntäminen Nurmijärven Vuokra-asunnot Oy:lle ja Rajamäen Uimahalli Oy:lle. NUVA ostaa kunnalta asunto-osakkeita 26 kpl. Uimahalliyhtiö suunnittelee hankkivansa uuden uimahallin av-järjestelmän, asiakashallintajärjestelmän ja kuntosalilaitteet rahoitus-leasingilla. Minulla on muistikuva, että uimahallin kustannuslaskelmassa oli tilaajahankintoihin – siis investointina – varattu noin puoli miljoonaa euroa. Jos näin on ja nämä hankitaan nyt liisaamalla, niin rakennushankkeen kustannusten tulisi tippua summalla, joka säästyy hankinnoista. Tuo ei olisi oikea tapa pysyä kustannusarviossa. Täytyypä tarkistaa. Voipi olla, että muistan väärinkin.

– Kunnan lisäsatsaus Arkadian yhteislyseon liikuntasalihankkeeseen, jolla saadaan toteutettua SM-tason salibandyhalli.

– KUUMA-seutu -liikelaitoksen talousarvion käsittely. Kuntaselvityskinkereissä joku yhdistymisasianainen totesi alkuvuodesta, että KUUMA on jo menneen talven lumia ja sillä ei ole mitään tulevaisuutta. Ensi vuonna tuosta toiminnasta on 55000 euron lasku tulossa Nurmijärvelle.

– Allekirjoittaneen ja 28 muun valtuutetun valtuustoaloite Rajamäen vanhan tehdasyhdyskunnan hyödyntämisestä elinkeinotoiminnassa. Esityslistassa on nyt vuoden aherruksen jälkeen neljä sivua tekstiä. Alueen yrityksiltä on saatu infoa, minkälaista toimintaa alueella voitaisiin harjoittaa ja niiden toteuttamismahdollisuudet on käyty läpi mm. Keski-Uudenmaan kehittämiskeskuksen kanssa. Altian kanssa on suoritettu kiinteistökatselmus alueella – myös tykkitorneissa. Myös Altian ylintä johtoa. Katselmoijat toteavat, että tilat eivät sovellu niihin käyttötarkoituksiin, joita yrittäjät ovat esittäneet. Esittelytekstin mukaan toiminta-ajatus ja liikeidea puuttuvat ja hanke on jäsentymätön. Tätä en ihmettele – tuskin mitään hanketta sinänsä on vielä edes olemassa. Epäselväksi jää, että onko yrittäjäjärjestöön oltu yhteydessä. Itse oletin, että tässä yhteydessä nimenomaan jäsentynyttä hanketta viriteltäisiin. Altian tehdasmuseon avaaminen ns. suurelle yleisölle ei ole alkoholilainsäädännön mukaan mahdollista. Tämä on kyllä aivan impivaaralainen ongelma – Skotlannissa ja Irlannissa väkijuomatehtailla on aika mellevät väkijuomamuseot ja -näyttelyt. Loppukaneettina todetaan, että alueella on ainutlaatuinen historia ja sisältää mielenkiintoisia elementtejä. Kunta suhtautuu positiivisesti ja edistää osaltaan  alueen kehittämishankkeita, mutta ei voi toimia investorina tai vetäjänä. Totuttuun tapaan kunnanhallitus esittää, että aloite todetaan loppuun käsitellyksi.

– Aulikki Markkasen aloite koskien nuorten populaarimusiikin harrastajien kartoittamisesta. Vastauksessa todetaan, että harjoittelutilaoista on pulaa ja konserttitiloista on pulaa. Klaukkalan monitoimitalon toivotaan tuovan tähän ratkaisua. Jäin funtsimaan, että näinkö hienohipiäisiä nämä nykynuoret ovat, että rokettirollin esittämiseen pitää rakentaa 15 miljoonan euron monitoimipalatsi. Ennen vanhaan kelpasi lepakkoluolat ja purkutalot. Kun juuri todettiin, että Altian tehdasrakennuksiin ei saa kuin isolla rahalla toimivia yritystiloja, niin josko sinne saisi pienellä rahalla ja nuorison ite-meiningillä edes bänditiloja.

– Vihreitten valtuustoryhmän aloite avoimuuden parantamiseksi Nurmijärven kuntakonsernissa. Aloitteen tekijät haluavat, että yritysten sisäisiä esityslistoja ja pöytäkirjoja tuotaisiin julkisuuteen. Tiedottamisessa on varmasti kehitettävää kaikissa kuntakonsernin yhtiöissä, mutta liiketoimintaperiaatteella ja kilpaillussa markkinassa toimivilla yrityksillä ei ole kovinkaan suuria mahdollisuuksia tuoda päätöksentekoelinten asialistoja ja pöytäkirjoja kilpailijoidenkin tutkailtavaksi. Esityksessään myöskään konsernijohto ei tätä pidä tarpeellisena velvoittaa. Kerran yritin ihan tosissaan etsiä tiettyjen vihertävien kansalaisjärjestöjen ja yhdistysten pöytäkirjoja netistä – aivan turhaan. Kyllä en löytänyt.

Tiistaisen asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnan esityslistasta ennakkokatsausta joko sunnuntaina taio maanantaina.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.