Vantaan kaupunki maakaupoilla

maat

Vast’ikään heitin ilmaan kysymyksen Vantaan kaupungin halusta ja kyvystä kehittää 3-tien Klaukkalan liittymän aluetta. Aluehan kuuluu Vantaan kaupunkiin, jolla on mittavia kaavoitus- ja aluekehittämishankkeita 3-tien eteläisemmällä osalla Kivistössä ja Keimolassa. Fundeerasin, että kuntaliitosselvityksissä olisi voinut esittää ajatuksen alueen liittämisestä Nurmijärveen, jolloin sen kehittäminen saisi takuulla vauhtia.

Viime viikolla tiedotettiin Vantaan kaupungin tehneen Klaukkalantien  pohjoispuolella Nurmijärven ja Vantaan rajalta merkittäviä maakauppoja yleiskaavan maa- ja metsätalousalueilta. Kyseessä on siis ns. raakamaaostot.

Vantaa kaupunkisuunnittelulautakunta päätti ostaa yksityishenkilöltä Luhtaanmäestä Klaukkalantien ja Vanhan Hämeenlinnantien väliseltä alueelta noin 21 hehtaarin rakentamattoman tilan 375 000 eurolla. Tilan nimi on Hagen.

Toinen kaupan kohteena oleva tila on Solhagen, lähes 10 hehtaarin rakentamaton tila, jonka hinta on 228 000 euroa.

Kolmas kauppa koskee 4,7 hehtaarin Hemhagen -nimistä tilaa, jonka kauppahinta on 117 000 euroa.

Tilojen kokonaispinta-ala on siis noin 35,5 ha ja kauppojen kokonaissumma noin 720.000 euroa. Raakamaan hinta Klaukkalan kupeessa Vantaan puolella on siis  noin 2€/m2.

Kaupoilla Vantaan kaupunki saa siis omistukseensa valtaosan Klaukkalantien. Metsäkyläntien ja Vanhan Hämeenlinnantien välisestä alueesta. Toivotaan, että nämä maanhankinnat mahdollistavat Vantaan puolella alueen nopean kehittämisen ja kaupungilla on siihen intressejä eteläisimpien kehityshankkeiden rinnalla.

Vaikka alue luultavasti tulee kilpailemaan Nurmijärven omien työpaikka-alueiden kanssa, niin näen tässä erinomaisen mahdollisuuden saada Klaukkalantien kehittämistä eteenpäin Vantaan puolella. Sillä olisi erinomaista positiivista vaikutusta myös Nurmijärven puolelle ja Klaukkalan liikenneongelmiin.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.