Seurakuntavaalitulokset 2014

IMG_1841

Seurakuntavaalien alustavat tulokset ovat selvillä.

Kovin suurta liikehdintää ne eivät saaneet aikaiseksi. Nurmijärvellä äänestysprosentti jäi lukemaan 14,7 %. Nuorten 16-17 -vuotiaiden kohdalla se oli vaatimattomat 8%.

Ääniharavaksi nousi Pia Jaakola (Kotikirkko, lämmin lähiyhteisö – Keskusta) 143 äänellä. Keskustan lista sai 27,3 % kaikista äänistä.

Tarja Tikkaoja (Kirkko meille jokaiselle – Kokoomus) sai 112 ääntä. Kokoomuksen lista keräsi 21,2 % äänistä.

Yli 100 ääntä tuli myös Niina Moijaselle (Keskusta) ja Markku Jalavalle (Kokoomus).

Näytti siltä, että seurakunta-aktiivit saivat suurimman kannatuksen. Vaaleihin aktivoitumista ei äänestäjäkunta vielä kovin suurena meriittinä näyttävän pitävän.

Mielenkiintoisia poimintoja tuloslistalta:

– Nurmijärven Peruskristilliset eivät kummoisesti jytkäytelleet. Ainoa läpi mennyt oli kansanedustajaehdokas Maiju Tapiolinna 39 äänellä. Persusuomalaisten lista sai vaatimattomat 3 % äänistä.

– Kokoomuksen listalla viimeinen läpimenijä varmistunee vasta tarkistuslaskennassa tai arvalla. Markku Schildt ja Anja Lindfors saivat molemmat 31 ääntä.

– Istuvista kunnanvaltuutetuista jäivät kirkkovaltuustosta rannalle Harri Lepolahti, Jouni Maijala, Mika Valli, Timo Ojamäki ja Vesa Manner.

– Valittujen keski-ikä oli 54 vuotta eli kovin nuorekkaaksi ei uutta kirkkovaltuustoa voi luonnehtia. Yli kuusikymppisiä valituista oli yli 45 %. Alle kolmekymppisiä joukkoon mahtui yksi henkilö.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.