Reissutekstiä

242  Loukusan tieltä.

Pidennetty viikonloppu meni Syötteellä. Mökin pihassa odotti 33 cm lunta. Enpä muista vastaavaa syyskuussa tapahtuneen, vaikka Suomen lumivarmimmasta seudusta onkin kysymys.

009 Huippukymppi

Iso-Syötteellä juostiin viidettä kertaa Huippukymppi. Tapahtuma on kasvanut jo 150 osallistujan juoksutapahtumaksi oheisseminaareineen. Muutenkin Syötteellä näytti olevan positiivinen vire päällä. Uusia yrittäjiä – ravintoloitsijoita ja kauppiaita on aloittamassa uuden hiihtosesongin alla ja alueen rakennustoiminta jatkuu edelleen.

——————

Nurmijärven kunnanhallitus on kokoustanut maanantaina 29.9. Lehdistötiedotteen mukaan kunnan uuden talousjohtajan valinta ei tule olemaan yksimielinen. Kunnanhallituksessa Keskusta-Persu-akseli oli esittänyt omaa ehdokastaan pohjaesitystä vastaan  – häviten 6-5. Oletettavaa on, että myös valtuusto joutuu asiasta äänestämään. Pääsemmekö ihan näkemään kunnallisella tasolla poliittista virkanimitysmittelöä?

Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksen osalta valtuustoon tuodaan pohjaesitys, jossa jatkoselvityksistä luovutaan Nurmijärven osalta. Näin myös valtuusto tulee asian päättämään.

Listalla oli myös aloite puheenvuorojen pituuksien rajoittamisesta videoiduissa valtuustonkokouksissa. Pohjaesityksenä tulee olemaan suosituskestot yksittäisille ja ryhmäpuheenvuoroille. Tämä oli itse asiassa aika vänkä aloite. Palaan asiaan myöhemmin.

Kiljavan Sairaala Oy on pyytänyt kunnalta sitoumusta maksaa 286 500 euroa/vuosi yhtiövastiketta vuosina 2015 – 2016. Kunnanhallitus esittää valtuustolle tämän hyväksymistä. Lisäksi on virinnyt ajatus kehittää sairaalan kiinteistöomaisuutta kaavoituksen keinoin. Tämä tuonee asemakaavoitus- ja rakennuslautakuntaan jonkinlaista aktiviteettia jossakin vaiheessa.

Mikkelissä 29.9.2014

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.