ASRA 16.9.2014 ja ajankohtaista kyläkouluinfoa

005

Nurmijärven asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta kokoontuu tiistaina 16.9.

Lista on kohtuullisen lyhyt, mutta painava.

Ilta aloitetaan tarkastuslautakunnan arviointikertomuksella. Lautakuntaa sivuavaa asiaa raportissa on vähäisesti. Tarkastuslautakunta on kiinnittänyt huomiota siihen, että tavoitteena ollutta taajamien ja asemakaavojen tehokuuden nostoa ei oltu täysin saavutettu.

Seuraavana käsitellään lautakunnan talousarvio ja taloussuunnitelma vuosille 2015-17. Asiakohtaan sisältyy myös asemakaavoitusohjelman hyväksyminen. Vuoden 2015 ohjelmassa olisi asemakaavatuotantoa yli 600.000 kerros-m2, josta suurin osa työpaikkarakentamiseen kohdistettua.

Listalla on vain yksi rakennuslupa-asia eli teollisuusrakennuksen lupahakemus Kirkonkylään.

Asemakaavamuutoksia on listalla useita. Yksi on puolitoista vuotta lautakunnan ja kunnanhallituksen välillä sukkuloinut Klaukkalantien liikennealueen kaavamuutos välillä Ropakontie-Järvihaantie. Tarkoitus olisi nyt esittää kaavaehdotus hyväksyttäväksi kunnanhallitukselle ja edelleen nähtäville asetettavaksi. En tosin hämmästyisi, vaikka tämän kaavamuutoksen kohdalla ilmaantuisi kunnanhallituksessa jälleen jokin uusi näkökulma ja ihmeteltäisiin sitä ensi kevääseen saakka.

Kirkonkylän Mahlamäen kaavamuutoshanke on myös listoilla. Tästä on ollut keskustelua ja kirjoittelua paikallislehdissä – tosin  vain muutaman aktiivin toimesta. Samoin lautakunnan jäsenet ovat saaneet suoria yhteydenottoja asiaan liittyen.

Arkadian yhteislyseon laajennushankkeen mahdollistava kaavamuutosluonnos on listalla. Huomattavaa on, että rakennusoikeus on määritetty siten, että se mahdollistaisi tontille myös täysimittaisen salibandyhallin rakentamisen.

Muita asioita on puolenkymmentä. Päätökset tulevat aikanaan kunnan web-sivuille ja jotain voi mahdollisesti lukea tästä blogistakin.

———————-

Uuni tuoreen tiedotteen mukaan kunnanhallitus on tänään 15.9. päättänyt äänestyksen jälkeen hyväksyä Nukarin Tammentuvan päiväkodin hankesuunnitelman alkuperäisessä laajuudessa eli myös kaksi luokkatilaa rakennetaan. Tätä kunnanhallitus siis tulee esittämään valtuustolle. Kunnanjohtajan pohjaesitys oli se, että hankesuunnitelmaan sisällytetään päiväkodin tilojen lisäksi ainoastaan oppilashuollon tilat – ei uusia luokkatiloja. Esittelijän pohjaesityksen kannalla olivat Latva, Peltonen, Schildt ja Vaulamo. Toivosen tekemän vastaesityksen kannalla Toivosen lisäksi olivat Handolin, Kuusela, Kakko, Sivula, Tapiolinna ja Mäkelä.

 

Kunnanjohtaja jättää eriävän mielipiteen asiasta – en ihmettele yhtään. Ensin valtuusto päättää säilyttää viereisen Suomiehen koulun. Kun koulu kerran säilytettiin, niin johdon mukaisesti sinne tulisi nyt ohjata oppilaita harmaalta alueelta läheltä Nukaria ja poistaa Nukarin koulun laajentamistarve. Nyt ollaan investoimassa sekä Suomieheen että Nukariin. On helppoa hehkuttaa säästötoimenpiteistä ja rakenteellisista muutoksista, mutta yllättävän vaikeaa tehdä juuri niitä tarkoittavia päätöksiä. Viimeinen sana on kuitenkin valtuustolla.

Avasiko Toivonen tällä ehdotuksellaan jälleen kerran kyläkoulukeskustelun ja päätöksenteon? Suomiehen koulun mahdolliset investoinnit ja koulun jatkaminen muuttuvat kertaheitolla erittäin kyseenalaisiksi, jos viiden kilometrin päähän Nukarille rakennetaan lisää koulutiloja.

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.