Lehdistökatsaus

Viime viikon Keski-Uusimaa lehdessä julkaistiin nurmijärveläisen lukijan mielipidekirjoitus, joka koski Klaukkalan Järvimaan kaavamuutoksen katunimikkeistöä. Kirjoituksessa oli nimeltä mainittu Nurmijärven asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnasta Hannele Ruoti ja minut.

Koskapa kirjoittaja oli käsittänyt lautakunnan pöytäkirjan kirjaukset ja etenkin esittelijän liitemateriaalin täysin väärin, niin kirjoitimme Hannelen kanssa lehteen vastineen, joka julkaistiin tämän viikon alussa.

Alla nämä kirjoitukset.

Systeemihän on sellainen, että lautakunnan pöytäkirjojen liitteenä on aina esittelijän tuoma aineisto esimerkiksi kaavaluonnos – tai esitys tai vaikkapa rakennuslupapiirustukset. Näihin asiapapereihin ja esityksiin lautakunta tutustuu ja tekee niiden perusteella päätökset. Lautakunta voi tehdä luonnoksiin tai esityksiin muutoksia, jotka kirjataan lopulliseen päätöstekstiin. Pöytäkirjaliitteitä ei koskaan muuteta, vaan pöytäkirjan liitteenä on alkuperäiset esittelijän tuomat aineistot. Lautakunta voi esimerkiksi poistaa kaavaluonnoksesta yhden tontin ja kirjata sen päätöstekstiin, mutta pöytäkirjaliitteessä ko. tontti näkyy edelleen. Liitteet korjataan päätösten mukaisesti vasta seuraavassa vaiheessa eli esimerkiksi ennen kunnanhalitukseen menoa tai nähtäville panoa.

001

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.