Viesti viraston uumeniin

IMG_0526

Kyläpäivillä eräs kuntalainen kääntyi puoleeni ja kertoi Rajamäen Keskusraitin rautatietasoristeyksen jatkuvista vikatiloista. Henkilön mukaan varolaitteet ovat epäkunnossa niin usein, että sillä alkaa olla jo vaikutusta liikenneturvallisuuteen. Selväähän on, että jos puomit ja vilkut toimivat epämääräisesti, niin niiden vaikutus vähenee.

Koska olin muualtakin kuullut samanlaisia havaintoja ja mielipiteitä, niin pyynnöstä otin yhteyttä kuntaan. Tiedustelin ollaanko sillä suunnalla tietoisia asian tilasta ja katuverkon vaarallisuudesta tältä osin. Tiemestarilta tuli vastaus, josta päättelin, että asia ei ollut ainakaan siinä osoitteessa tiedoksi saatu.

Niinpä laitoin kyssäriä asiasta vastaavalle taholle (toivottavasti) eli Trafi Liikenteen turvallisuusvirastoon. Kysyin, että onko ko. tasoristeyksessä havaittu normaalia enemmän varolaitteiden vikatiloja ja jos on, niin mistä johtuu ja mitä on tehty tahi ollaan tekemässä. Nyt odotellaan, että kilahtaako sähköpostilaatikko ja minkälaista vastausta viraston uumenista tulee.

Tänään tosin kuulin paikallisella R-kioskilla, että noiden vikatilojen takana on ilmeisesti aika usein pojan koltiaiset, jotka ovat oppineet laittamaan tasoristeykset kellot soimaan ja vilkut päälle. Eipä voisi juuri hölmömpää harrastusta kuvitella.

Rautatieliikenteessä havaitsemista turvallisuuspuutteista voi ilmoittaa Trafille netissä osoitteessa www.trafi.fi

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.