Älykkyyskohtaus

003

Päivänä muutamana pakottauduin työpaikalla kahvin keittoon. Perinteiseen tapaan en käyttänyt kahvin annosteluun mittakauhaa, vaan 40 vuoden kokemuksella hurautin silmämääräisesti Juhla Mokat suodattimeen.

Suikassa hurisi sen verran, että jäin fundeeramaan innovaatiota, jossa suodatinpussin sisälle olisi valmiiksi painettuna kahvin annostelumitat. Mainitsin asiasta myös kollega Nurmelalle, joka hämmästyi aivotoiminnassani virinnyttä aktiivisuutta.

Ajattelin, että yrittänyttä ei laiteta ja panin saman tien viestiä patentti- ja rekisterihallitukseen ja tiedustelin, onko tällaisella nerokkaalla keksinnöllä mahdollisuutta saada patenttia tai hyödyllisyysmallia.

Vastaus tulikin jo seuraavana päivänä. Jouduin toteamaan, että olin ilmeisesti seitsemisen vuotta myöhässä. Melitta -yhtiö oli hakenut samalle idealle patenttia Euroopassa jo vuonna 2007 ja jenkeissä vuonna 2009.

Ei tullut Artosta suodatinpussimiljönääriä. Täytyy keksiä jotakin muuta.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.