Valtuusto- ja vaaliviikko

031

Keskiviikkona on siis Nurmijärven kunnanvaltuuston kokous, joka totuttuun tapaan myös videoidaan http://www.nurmijarvi.fi -sivun kautta.

Esityslistalla on uuden kuntastrategian hyväksyminen. Aiemmalla vv. 2010-2020 kuntastrategialla voi heittää keskiviikon jälkeen kuikkaa. Tätä vuonna 2009 laadittua ja hyväksyttyä kuntastrategiaa moitittiin liian monisanaiseksi ja laajaksi. Uudistetusta 2014-2020 strategiasta näyttääkin tulevan huomattavasti minimaalisempi ja ympäripyöreämpi, josta saa konkreettisia tavoitteita hakea suurennuslasilla. Tekstissä keskitytään kannustamaan, edistämään, tukemaan ja luomaan edellytyksiä. Nähtäväksi jää, miten uuden strategian toteutumista voidaan yleensäkin mitata tulevina vuosina.

Vahvistamme kunnan tilinpäätöksen vuodelta 2013. Tulos näyttää 0,2 milj.euroa positiivista, mutta lainamäärä on noussut jo liki 100 miljoonaan euroon. Omavaraisuusaste on painunut jo alle kriittisenä pidetyn 50 %:n rajan. Tästä huolimatta tulemme etenkin vihervasemmiston suunnasta kuulemaan kuluvallakin valtuustokaudella, että kunnan talous on vahva ja kunta rikas.

Uusi tarkastuslautakunta esittelee ensimmäisen arviointikertomuksensa.

Listalla on myös kotouttamisohjelman hyväksyminen. Kotouttamisohjelman tavoitteena on varmistaa, että maahanmuuttajat voivat elää ns. kantaväestön kanssa tasavertaisina kuntalaisina sekä saavat kunnalta tarvettaan vastaavat palvelut. Nurmijärvellä asui vuonna 2012 liki tuhat muita kuin suomen- tai ruotsinkielisiä. Ulkomaankansalaisia kunnassa asui noin 750 henkeä. Valtaosa näistä oli virolaisia. Vieraskielisten määrä olikin reilusti alle 500:n vuoteen 2004 saakka, jolloin Viro liittyi EU:n jäseneksi. Tämän jälkeen vieraskielisten ja ulkomaan kansalaisten käyrät lähtivät räjähdysmäiseen nousuun.

Pakolaisasioista valtuusto ei keskiviikon kokouksessa päätä.

Kokous alkaa klo 18.00

————————

Ja sunnuntaina on vuorossa europarlamenttivaalit. Olen Rajamäen pohjoisen äänestysalueen vaalilautakunnan jäsen ja sunnuntai mennee aika tiiviisti äänestyspaikalla touhutessa ja illalla ääniä laskiessa.

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.