Tien päältä

Kuva

Tänään matkataan firman kevätjuhlaan Savonlinnaan ja blogikirjoitus tehdään ns. Tien päältä. Nykyvempaimilla tämäkin on mahdollista. Muistan, kun vuonna 1988 sain ensimmäisen tietokoneen työmaalle – lerppukoneen. Yhteys pääkonttorin tietokoneelle otettiin soittamalla lankapuhelimella pääkonttorille ja näpyttelemällä taskulaskimen kokoiseen piippariin koodinumero. Sen jälkeen piippari asetettiin puhelimen luuriin ja piippari antoi koodinumeron äänisignaalina pääkonttorin tietokoneelle. Näin avautui työmaan lerppukoneesta yhteys puhelinlankoja myöten. Nyt näpyttelen 100 km tuntivauhdissa onnikan takapenkillä tabletilla tekstiä pilveen ja näppään kuvan Lahden moottoritiestä. Ja tämä tärkeä informaatio on kaiken maailman saatavilla muutamassa minuutissa.

Ensi viikolla on pitkästä aikaa kunnanvaltuuston kokous. Listalla on osavuosikatsaus, kotouttamisohjelma ja  tarkastuslautakunnan raportti. Pakolaispolitiikasta emme pääse vielä tässä kokouksessa keskustelemaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.