Play off -meininkiä kunnanvaltuustossa

05122009094018

Näinhän siinä kävi, että kunnanvaltuusto antoi jälleen vähintään vuoden lisäaikaa kahdelle kyläkouluselle – Nummenpäälle ja Suomiehelle.

Äänestys Nummenpään säilyttämisen osalta oli selvä 26-25, mutta Suomiehen osalta niukin mahdollinen eli 25-25 (yksi vaiti) puheenjohtaja Kalmin äänen ratkaistessa. Eli keväiseen tapaan mentiin ihan play off -meiningeissä, mutta äkkikuolemaa ei kyläkoulusille tälläkään kertaa tullut.

Joulukuisen budjettivaltuuston äänestystulos 26-25 siis kääntyi toiseksi. Syynä tähän oli muutamien valtuutettujen äänestyskäyttäytymisen muutokset. Nopeasti olin havaitsevinani seuraavat muutokset:

– Toikkanen (VAS) muutti kantansa koulujen lakkauttamisen kannalle

– Kopteff (KOK) muutti kantansa koulujen säästämisen kannalle

– Sinisalo-Katajisto (SDP) kannatti ennen koulujen lakkauttamista, mutta äänesti nyt kaksi kertaa tyhjää.

– Jokinen (PS) muutti kantansa Nummenpään osalta lakkauttamisesta säilyttämisen kannalle.

Kokoomuksen kannalta mielenkiintoiseksi asian tekee se, että ryhmämme puheenjohtaja Jalava ilmoitti ryhmäpuheenvuorossa Kokoomuksen valtuustoryhmän kannan olevan pohjaesityksen mukaisesti koulujen lakkauttaminen. KOK-valtuutetut Kaisa Suominen ja  George Kopteff kuitenkin äänestivät ryhmän kannan vastaisesti – käyttipä Suominen jopa kannatuspuheenvuoron Keskustan vastaehdotuksen puolesta.

Eli valtuusto päätti, ettei kyläkoulusia lakkauteta tämän vuoden syksyllä. Nyt tarvitsisi vain etsiä jostain eurot koulujen pyörittämiseen – valtuusto, kun ei ole niitä vielä myöntänyt. Sitten pääsevät koululaiset nauttimaan yksilöllistä opetusta ylistetyissä yhdysluokissa – parhaimmillaan jopa viisi tai kuusi luokka-astetta yhtäaikaa samassa luokassa yhden opettajan opastuksella. Taannoinen venäjänkielen opettajani olisi tuohon luultavasti kommentoinut, että “Voi kauhistuksen kanahäkki”. Minä totean vain, että – voi hyvänen aika sentään että kuitenkin.

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.