Keskiolut ja kioskit

Uuden aallon aviisit Uusi Aalto ja Pahkasika masinoivat 1980-luvun alussa utopistiselta tuntuneen kampanjan Keskiolut R-kioskeihin. Rokkarit Mato Valtonen ja Martti Syrjä kävivät peräti luovuttamassa kansanedustajille asiaan liittyvän adressin eduskuntatalolla.

Silloin täysin utopistiselta tuntunut ajatus tuli todeksi uuden alkoholilain myötä vuonna 1994. Tällöin tehtiin täysin käsittämättömästi mahdolliseksi se, että raavas ja täysikasvuinen veronmaksaja pystyi itse tienaamillaan omilla rahoillaan ostamaan kioskista pullon tai peräti kaksi keskiolutta.

keskiolut rkioskeista      Kampanjajuliste vuodelta 1980

 

Nyt neljännesvuosisata myöhemmin olemme tilanteessa, jossa sosiaali- ja terveysministeriön virkamiehet valmistelevat esitystä keskioluen kioskimyynnin rajoittamiseksi eli ovat ilmeisesti korjaamassa tuota aiemmin tehtyä suunnatonta virhearviointia ja käsittämättömällä tavalla yksilönvapauksia laajentanutta päätöstä.

Asiasta vastaava ministeri ei ole kuuleman mukaan vielä ilmaissut kantaansa asiassa – eli ei ole tätä kasarifiiliksissä tehtyä ideaa tyrmännytkään. Mikäli ministeri päätyy virkamiesten kannalle ja ryhtyy edistämään keskioluen myyntirajoituksia, niin tässä hänelle hieman kampanjamateriaalia.

keskiolut rkioskeista 02

One thought on “Keskiolut ja kioskit

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.