Talvilomailua

011

Blogin hiljaiselo selittyy vuotuisella talvilomalla, joka vierähti jälleen kerran Syötteen mökillä. Sitä itseään eli lunta oli ainakin talviurheilutarpeisiin riittävästi. Joka päivä tuli käytyä joko ladulla tai rinteessä. Puolitoista kuukautta sitten operoitu polvi ei hidastanut menoa. Ainakaan minun kohdalla ei toteutunut se julkisuudessa esitetty arvio, että puolet polvi- ja lonkkaleikkauksista ovat turhia.

Tämän loman erikoisuus oli visiitti Syötteen Eräpalveluiden husky-tarhalla, jossa oli yli 90 vetohaluista koiraa. Kävimme pienen rekiretken hurauttamassa ja jälleen kerran täytyi taivastella huskyjen vetohaluja ja -kykyjä. Hurjia tyyppejä ja toisaalta uskomattoman säyseitä.

Lunta jäi kämpän katolle varmaan toista metriä eli ainakin yksi lumenpudotus keikka täytyy vielä Pudasjärvelle heittää.

Kotiin tullessa ihmetystä ja hämmennystä aiheutti Nurmijärvi Tänään -lehdessä ollut uutinen Nurmijärven Sähkö Oy:n rakennushankkeiden kilpailutuksista. Lehtitietojen mukaan yhtiön toimitusjohtaja on tilannut yhtiön hallituksen puheenjohtaja Markku Schildtin  liikeyritykseltä rakennushankkeen valvonta- ja projektipäällikköpalveluita ilman kilpailutusta.   Ylimääräisen tilintarkastuksen seurauksena tilintarkastajat antoivat toimitusjohtajalle kehotuksen noudattaa jatkossa parempaa hallintotapaa, kun yhtiön lähipiiriin kuuluvien henkilöiden kanssa tehdään sopimuksia.

Asiasta enempää tietämättä totean, että kaikki mikä täyttää lain kirjaimen, ei välttämättä ole fiksua tai edes moraalisesti hyväksyttävää. En kaipaa Nurmijärvelle tämän kaltaista poliittista kulttuuria ja toimintatapoja. Etenkin johtavassa asemassa olevien luottamushenkilöiden tulisi mielestäni pidättäytyä tämän kaltaisista sopimuksista, vaikka eivät olisi itse aloitteellisia. Niin kovaa kiirettä tai suurta hätää ei voi rakennushankkeessa olla, ettei ammattilaisia löydy kuin yhtiön luottamushenkilöistä. Tähänkin tehtävään olisi saatu parissa päivässä tarjouksia yhtiön ulkopuolisilta ammattilaisilta.

Tämä siis lehtiartikkelin pohjalta fundeerattuna. Ehkä ja toivottavasti saamme lisätietoja ja hyviä selityksiä myöhemmin asianomaisilta.

2 thoughts on “Talvilomailua

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.