ASRA 11.2.2014

 

002

Tiistai 11.2.2014 on taas kokouspäivä – asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta kokoontuu vuoden toiseen kokoukseensa.

Vaihteeksi lista on vähintäänkin normaalin pituinen eli viime kertaisen kaltaista pikapalaveria ei ole luvassa.

Istunto aloitetaan lautakunnan toimintakertomuksella vuodelta 2013 ja sen päälle käsitellään käyttösuunnitelma kuluvalle vuodelle.

Toimintakertomuksesta voi todeta myönnettyjen rakennuslupien vähentyneen tasaisesti vuodesta 2010, jolloin lupia myönnettiin 382 kpl – viime vuonna enää 263 kpl. Vähennystä on ollut yli 30%. Aloitetuissa rakennustöissä vähennys on ollut vieläkin suurempaa eli 35% – rakentamisen aloituksia on laitettu jäihin.

Myönnetyissä omakotitalojen rakennusluvissa pudotus vuodesta 2010 vuoteen 2013 on dramaattinen – vuonna 2010 niitä myönnettiin 151 kpl ja viime vuonna vain 85 kpl. Omakotitalojenkin osalta näkyi viime vuonna normaalia enemmän varovaisuus rakentamisen aloituksissa.

Listalla on neljä kappaletta asemakaavamuutoksia, joista mielenkiintoisin lienee Asemakaavamuutos Klaukkalassa Kisakujan eteläpuolella. Vuonna 2006 vireille pantu asemakaavamuutos on nyt edennyt vaiheeseen, jossa luonnos tuodaan lautakuntaan hyväksyttäväksi.

Poikkeamisasioita listalla  on muutama ja rakennuslupahakemuksia kolme kappaletta. Klaukkalaan haetaan rakennuslupia lämpökeskukselle sekä kanoottien varastointi- ja korjaushallille, Kirkonkylään kahdelle rivitalolle.

Postista tuli myös painotuore “Talousarvio 2014 ja taloussuunnitelma 2015 ja 2016”, jota jo ennätin velkaantumissuunnitelmaksikin tituleerata.

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.