Keravalta ei mitään uutta

014                                                                         Ali-Tilkan tiedotustilaisuus joulukuussa 2013.  Photo: Arto Hägg, all rights released 

8.1.2014 pidettiin Keravalla Keski-Uudenmaan kuntien yhdistämisselvityksen väliraporttiin liittyvä keskustelutilaisuus. Polvitähystyksestä toipuvana käytin hyväksi mahdollisuutta seurata tapahtumaa netin välityksellä.

Nettisysteemissä tuntui olevan vielä parantamisen varaa: tilaisuudessa esitetty materiaali näkyi netissä ikävästi eri aikaan kuin puhuja ja ääni. Seuraaminen oli hiukan hankalaa. Systeemi oli kuitenkin kehittyneempi kuin Nurmijärven valtuustossa käytetty. Tässä näkyi reaaliajassa nettiseuraajien lukumäärä ja henkilöllisyyskin, jos halusi nimellään antaa ns. huutolaatikossa/shoutboxissa palautetta tai asioista keskustella. Paikalla oli tasaisesti n. 70-75 henkeä ja näistä minun lisäksi vain muutama ilmeisesti facen kautta omalla nimellään kirjautunut.   

Tilaisuudessa ei mielestäni tuotu esille juuri mitään uutta, jota ei olisi itse väliraportissa jo julki tuotu. Yleinen ilmapiiri ja muutamat yleisöpuheenvuorot ja -kommentit olivat kovinkin kriittisiä hankkeelle. Myöskään netissä käyty keskustelu oli melkeinpä täysin kriittistä. Itse innostuin jonkin verran kommentteja naputtelemaan. Nettikeskustelua ei kuitenkaan millään tavalla tilaisuudessa noteerattu.

Yhteenvetona toteaisin, että kohtuullisen mitäänsanomaton oli tämä tilaisuus. Selvitys on kesken ja mitään uutta siinä ei ole vielä esitetty. Eipä tästä sen enempää. Olen ko. raporttia jo viime vuoden puolella analysoinut.

——————————————————–

Facebookissa jo totesinkin, että minulla näyttää olevan myös lehtikuvaajan ominaisuuksia. Yllätyksekseni nimittäin huomasin, että 8.1.2014 Nurmijärven Uutisten sivulla 4 oleva kuva Ali-Tilkan kaavan yleisötilaisuudesta joulukuun alulta on minun ottama. Sellaisen aikanaan pyynnöstä kuntaan lähetin ja lupasin vapaasti käytettäväksi. Enpä arvannut että se vielä lehden sivuille päätyisi. 

Myös samaisella sivulla oleva Jussi Niinistön Viikon vieras -kirjoitus tuntui osittain kovin tutulta – ihan sanavalintoja myöten. Jussin kirjoitus käsitteli juuri edellä mainittua Keski-Uudenmaan kuntien yhdistämisselvityksen väliraporttia. Onneksi ehdin kirjoittaa asiasta omaan blogiini ensin – jo 28.12.2013, eipähän pääse kukaan väittämään minun lainailleen tai muokanneen kenenkään toisen raapustuksia. Toisaalta – jos asiaa kirjoittaa, niin tekstistä tulee väkisinkin hyvin pitkälle samankaltaista kuin tästä blogista voi lukea :). Mielelläni olen samaa mieltä fiksujen ihmisten kanssa.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.