Itsenäisyyspäivän epäoleellisimmat

182

Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet näyttävät tänä vuonna poikkeuksellisilta. Se ei johtune siitä, että tiirailen niitä tunturin huipulta Syötteeltä vaan siitä, että katse kohdistuu tällä kertaa Tampereelle. Näköradion välityksellä tämäkin onnistuu.

Muutama havainto tämän vuotisista bileistä:

– Tampere paikkana ja juhlien sisällön muutos oli onnistunut. Juhlapaikaksi voisi aivan hyvin valita joka toinen vuosi Helsingin sijaan jonkin toisen paikkakunnan. Helsinki-Turku-Helsinki-Oulu…

– Presidentti Ahtisaari kertoi sanoneensa edesmenneelle Nelson Madelalle, ettei olisi itsekään kyennyt samanlaiseen anteeksiantoon kuin Mandela pitkien vankilavuosien jälkeen. Fiksuna ja diplomaattisena miehenä Mandela tuskin oli kommentoinut lausuntoa.

– Savolainen ex-pääministeri Paavo Lipponen kertoi, että Tampere on sukunsa pääkaupunki ja jatkoi olevansa syntynyt Lapissa ja Oulussa. Kun savolais-tamperelais-oululais-lappilainen puhuu, niin vastuu ja syyntakeettomuuskin siirtyy kuulijalle.

– Stadiollinen kotimaisen rap-musiikin ystäviä pettyi, kun Cheek ei tänä vuonna päässyt riimittelemään itsenäisyysjuhlien hengessä. Tässä lohdutukseksi uusinta viime vuodelta: “Tänään Linnassa Jennin ja Salen kaa, jos oot ulkona varmasti paleltaa.Teema teot työt, jaksakaa pakertaa, vaikka välil masentaa.”

– Illan vaikuttavimman haastattelun antoi nuoremman sukupolven edustajana haastateltu heebo nimeltä Silver Gyninen. Veli-hopea totesi, että ei osaa sanoa näihin itsenäisyysjuttuihin mitään, kun se on vähän niin kuin ikään kuin niin kuin että kun hänen ikäpolvensa kymmenen vuotta sitten leikki ulkona ja nykyään vaan pelataan koneilla. Siis todella niin kuin ajattelemisen aihetta antanut haastattelu – kiitos siitä skeittarille.

Eiköhän tässä ollutkin kaikki epäoleellinen.

Hieno päivä, hieno juhla, Hyvää Itsenäisyyspäivää.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.