Kilju jäillä – upseerikerhon uusin ulosheittotuote?

IMG_1833

Itsenäisyyspäivän mellakointia on puitu sen verran, että sitä tuskin on tarpeen kommentoida – kaikki oleellinen on sanottu ja Anne Kontulakin pääsi sympatiseeraamaan.

Takerrun toiseen aiheeseen “puolihumoristisesti” kuten Tampereen kiakkovieraatkin tekivät. Valtion tarkastusvirasto on kurmuuttanut puolustusvoimia sekä kriisinhallintaoperaatioiden heikosta vaikuttavuuden arvioinnista että yleisestikin taloushallinnon puutteista. Kriisinhallintaoperaatioiden valmistelua ja arviointia on kritisoinut myös nurmijärveläinen puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö, joka on asiassa osaamisalueensa ytimessä. Niinistö on kyennyt pitämään profiilinsa perussuomalaiseksi harvinaisen korkealla julkisuudessa nimenomaan asiaosaamisella ja on ottanut asemastaan valiokunnan puheenjohtajan irti suurin piirtein kaiken mahdollisen. Ken muistaa kuka oli edeltävä puolustusvaliokunnan puheenjohtaja tai sitä ennen – tuskin kukaan.

Puolustusvoimat kiistää ylittäneensä 19 miljoonalla eurolla menovaltuuksiansa. Se on kuitenkin tullut selväksi, että alkoholia puolustusbudjetista on käytetty vuosina 2004-2012 yli kaksi miljoonaa euroa. Epäilen vahvasti, että viinakset eivät ole menneet Molotovin cocktailien valmistukseen, vaan perinteisiksi upseerien annosviinoiksi. Puolustusministeri “Potter” Haglundilla olisi nyt paikka muuttaa herraskaista ja ehkä hieman nössömäistä julkisuuskuvaansa ja vaatia karskisti, että tästä lähdin puolustusvoimissa tarjotaan viinaksia vain hiukan Jallua Marskin syntymäpäivänä, mutta muuten saavat kantapeikot tyytyä Tuntemattoman Sotilaan hengessä perinteisen kenttäkeittiöastiassa käytetyn kiljun eteeriseen tenhovoimaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.