Lukukinkerit ASRAn malliin

014         006

Kuriiri kiikutti viikonlopun ratoksi lisää kuntapostia eli asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnan ensi tiistain kokousaineiston – arviolta 5-600 sivua paperia. Keskiviikon vajaan sadan sivun valtuustoaineisto on kevyttä kauraa lautakunnan lukupakettiin verrattuna.

Pakkohan se oli taas kahlata pyhäpäivän ratoksi läpi. Onneksi Viirinlaakson paperit on jo aiemmin tulleet tutuksi – pääsi edes sen harppomalla ohittamaan.

Mm. tällaisista asioista päästään ASRAssa tiistaina päättämään:

– Lautakunnan talousarvio ja taloussuunnitelmaesitys

– Viirinlaakson asemakaavaehdotus. ARA on varannut kunnalle Viirinlaakson rakentamiseen valtionavustusta jo kuluvalle vuodelle 2,0 milj.euroa ja seuraaville vuosillekin 1,0 ja 0,3 milj.euroa. Avustuksen myöntämisen edellytyksenä on, että asuntoalueelle on laadittu ja asetettu julkisesti nähtäville asemakaavehdotus ennen 15.11.2013. Lautakunta on jo aiemmin hyväksynyt ehdotuksen ja esittää nyt sen hyväksymistä ja nähtäville asettamista. 3,3 miljoonan euroa on tervetullut avustus kunnalle näinä kireinä kuntatalouden aikoina.

– Useita asemakaavoitussopimuksia liittuen Kylänpäähän ja Kirkonkylän Kirstaan alueeseen.

– Rajamäen Kylänpään alueen asemakaavaluonnos.

– Kirkonkylän MAhlamäentien asemakaavamuutosluonnos.

– Rajamäen Tykkitorninmäen asemakaavamuutosluonnos, joka oli jo edellisen kokouksen listalla, mutta tuli sieltä pois vedetyksi. Luonnosehdotus palaa nyt listalle muutettuna ja ainakin allekirjoittaneelle helpommin hyväksyttävissä olevassa muodossa.

– Kaksi rakennuslupaa: vanhainkotirakennus Kirkonkylään ja teollisuus/toimistorakennus Klaukkalaan.

Täytyy sanoa, että jos näihin luottamushommiin ja etenkin kaavoitusasioihin ei olisi jonkinlaista viehtymystä, niin saattaisi jäädä tuollainen mälli lukemattakin. Se on myös varmaa, että siirtyminen täysin sähköiseen kokousaineiston käsittelyyn on ainakin minun osalta täysin mahdotonta. Tämänkin päiväinen nippu on kulkenut mukana pitkin taloa ja reunamerkintöjä on syntynyt papereihin milloin keittiön pöydällä, milloin sohvalla ja viimeiset karttaliitteet tulee varman analysoitua vaaka-asennossa.

————–

Sen verran tuli ulkoiltua, että Myllykoskella tuli piipahdettua ihmettelemässä veden vähyyttä ja syksyn värejä.

 

 

.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.