Hevijuuseri

Hägg_kuva
Nurmijärvi Tänään -lehti kirjoitti tämän päiväisessä 21.8.2013 numerossaan bloggaavista kunnallispoliitikoista. Olin päässyt ihan paalupaikalle bloggaamisen hevijuusereiden listalla.

Lupasin syksyllä 2008 kunnallisvaaliehdokkaaksi lähtiessäni, että kirjoitan web-sivuilleni säännöllisesti luottamushenkilötoimistani ja niiden taustoista. Kirjoituksia olen vajaassa viidessä vuodessa rustannut liki 350. Suurin osa teksteistä on käsitellyt Nurmijärven kunnallispolitiikkaa tai Nurmijärven asioita yleensäkin. Mukaan toki mahtuu muunkinlaista jorinaa.

Todettakoon nyt sekin, että vuoden vaihteessa 2012-13 web-sivujeni operaattori meni vaihtoon ja samassa yhteydessä poistin vanhimmat kirjoitukseni, jotka toki ovat kovalevyllä tallessa. Silloin tällöin noihin vanhoihin bloggauksiin tulee palattua ja lainauksia niistä käytettyä. Parissa kolmessa vuodessa tahtoo vanhat tekemiset ja ajatukset unohtua – joskus on ihan mielenkiintoistakin palata vanhoihin kirjoituksiin ja katsoa, mikä oli oma kanta ja millä perusteilla.

Tuollainen määrä kirjoituksia säännöllisesti rustattuna ei synny itsestään tai pelkästä päätöksestä. Olen useankin henkilön web-sivuilta bongannut vaalitohinoissa tehtyjä lupauksia jatkuvasta blogin ylläpidosta – ja aika monella se on jäänyt siihen ensimmäiseen “Kiitos kannatuksesta” -kirjoitukseen. Kirjoittamiseen täytyy tuntea aitoa mielenkiintoa ja se tulee tuntea mielekkääksi. Jos blogin pitäminen tai kirjoittaminen on väkinäistä tai itselle vierasta, niin sitten kannattaa etsiä jokin toinen ilmaisumuoto – jos sellaisen yleensä katsoo tarpeelliseksi.

Itse olen aina pitänyt tekstin tuottamisesta ja kuvien raapustelusta. Kotisivut ja blogi on siihen hyvä areena.

Huomasin juuri, että perinteinen luottamustoimieni puolivuotiskatsaus on tainnut jäädä kirjoittamatta vuoden 2013 ensimmäiseltä puoliskolta. Tapanani on ollut vetää kuuden kuukauden välein yhteen luottamustoimien oleellisimmat asiat. Täytynee viikonloppuna sellainen raapustaa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.