Pörssiuutisia

jungner_pieni

Kauppalehti uutisoi tänään tiistaina 13.8.2013 seuraavasti:

“Kansanedustaja Mikael Jungnerin lipsautus siitä, että valtio saattaa myydä Sammon ja TeliaSoneran osakkeita, painaa näiden yhtiöiden pörssikursseja.Sammon A-osake on 1,1 prosentin laskussa 33,08 eurossa. TeliaSoneran kurssi on vajonnut 0,9 prosenttia 5,44 euroon. Vaihdetuimmista osakkeista valtaosa on tällä hetkellä nousussa.”

Kuuntelin viime viikolla muitakin valtion osakejärjestelyistä haastateltuja poliitikkoja ja ne muut kyllä korostetusti toivat esille, että jos ja kun valtiolla on tarvetta ja halua vähentää osakesijoituksian, niin kauppojen kohteista, ajankohdista ja määristä ei ole lainkaan älyllistä lähteä etukäteen informoimaan tai arvuuttelemaan.

Irvailin, kun Jungner puoluesihteeriaikoinaan höpötti Paavo Lipposen ja Eero Heinäluoman yksityiselämässään suorastaan kuplivan rakkautta.

Nyt mietin, että ehkäpä Jungnerin olisi parempi keskittyä jatkossakin ajattelemaan äänen noita rakkauden apostolin ajatuksia. Tulisi halvemmaksi sekä Suomen valtiolle että tällaiselle piensijoittajalle.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.