Klaukkalan kyläiltamat

klake osayleiskaava

Klaukkalan kirjastossa pidettiin 13.5.2013 kyläilta.

Kunnanjohtaja Behm kertoi palveluverkkosuunnitelmasta, Klaukkalan osayleiskaavasta sekä kuntarakenne ja sote-uudistuksesta. Yllättäen juuri sote- ja kuntauudistus puhututti ehkä eniten

Eniten kysymyksiä ja keskustelua herätti odotetusti tie- ja liikenneasiat. Ne ovat keskeinen huolenaihe ja ongelma Klaukkalassa. Suunnittelupäällikkö Oksanen kertoikin Klaukkalantien parannushankkeista ja risteyksien muutoshankkeista. Mielenkiintoisin hanke lienee Klaukkalantien muuttaminen 4-kaistaiseksi välillä Kolmostie – Lahnuksentie. Tästä on jo alustava selvitys tehty, joskaan ei tarkempaa tiesuunnitelmaa. Kehitysjohtaja Kononen kertoi, että Klaukkalan ohitustietä ei saatu mukaan MAL-aiesopimukseen ja sitä yritetään uudelleen vuoden 2016 hankkeisiin ja sitä myötä valmistuminen olisi nahdollista vasta vuonna 2020. Ohitustien viivästyminen luo painetta laittaa Klaukkalantien leventämiseen vauhtia. Liikenne on muuttumassa sen verran katastrofaaliseksi, että sillä tulee olemaan vaikutus Klaukkalan vetovoimaan asuinalueena. Epäilen, että kasvu hidastuu ja tontit eivätkä asunnot mene entiseen tapaan kaupaksi, jos liikennejärjestelyjä ei saada kuntoon. Tosiasia on, että Kirkonkylälle ajaa ruuhka-aikana Kolmostieltä Klaken risteyksestä nopeammin kuin Klaukkalan keskustaan. Jotenkin pitäisi saada hanke eteenpäin ja ELY toimiin – siinä olisi hieman kotiseutuaskareita kunnan kahdelle kansanedustajalle. Sen varaan ei kyllä kannattane paljon pistää toivoa – onhan kunnasta ollut aiempina vuosina sekä pääministeri että valtionvarainministeri, mutta tiehankkeet eivöt ole nytkähtäneet mihinkään suuntaan. Pieni pekkarointi olisi ollut paikallaan aikanaan.

Tekninen johtaja Ruutu informoi Viirinlaakson kaavoituksesta ja Nurmijärven monitoimitalosta. Yllätyksekseni kaavoitusasioista ei muuten keskusteltu lainkaan, vaikka Klaukkalassa on vireillä useita merkittäviä kaavahankkeita.

Muuten pamistiin muun muassa liito-oravista, uimarannoista ja kiinteistöveroista. Esimerkiksi kouluasioista ei tullut yhtä ainutta kysymystä yleisöstä.

Jengiä oli paikalla kohtuullisen mukavasti ja luottamushenkilöitä kohtuullisen vähän. Paikalla olleiden keski-ikä oli korkeahko. Paikalla oli silmiin pistävän vähän nuoria tai edes keski-ikäisiä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.