Pitkältä listalta

Nurmijärven kunnanhallituksen seuraavan kokouksen lista näyttää runsaan puoleiselta. Tässä muutamia poimintoja.

Klaukkalan Pietarinmäen pohjoispuolella oleva 28 hehtaarin rakentamattoman tilan osto 606.000 eurolla. Neliöhintaa raakamaalle tulisi siis hieman yli 2 euroa. Vaikka suurin osa alueesta on osayleiskaavassa osoitettu maa- ja metsätalousalueeksi, on noinkin suuren alueen hankkiminen kannatettavaa tulevan ohikulkutien vaikutusalueelta. Kymmenien miljoonien eurojen panostus ohikulkutien väylähankkeisiin on saatava tuottamaan myös taloudellista hyötyä kunnalle mahdollisimman nopeasti. Kunnan maanomistus mahdollistaa nopean asemakaavoituksen. Turhan usein yksityisten maanomistajien kanssa käydyt maankäyttösopimusneuvottelut ovat viivyttäneet vuosikausia järkeviä ja tarpeellisia asemakaavahankkeita.

Myös Sääksjärven ranta-alueen  noin 26 hehtaarin alueen ostaminen Metsähallitukselta hintaan 535.000 euroa on listalla. Alueeseen kuuluvat Sääksen uimaranta ja Röykän uimapaikka.

IMG_4764.JPG

Kotolahden rantaa Sääksin ostoalueella.

Lausuntoja ja vastineita annetaan useita mm. Rajamäen enduromoottoripyörien harjoitusradasta ja Vaasan hallinto-oikeudelle Röykän Tulppaani-kiinteistön ympäristölupaan.

Luontolahja 100-vuotiaan Suomen kunniaksi palaa uudelleen kunnanhallituksen käsittelyyn. Mahdollinen aloitteen hylkäämisen aiheuttama hypoteettinen kielteinen julkisuus on jo ulosmitattu satakertaisesti verrattuna asian tosiasialliseen merkitykseen. Jos luontolahja uudelleenkäsittelyn jälkeen hyväksytään, niin kunnalle jää sentään symboliikka.

Ilvesvuoren alueelta on listalla Schenkerin laajennusalueen varauksen osittainen (3 ha) jatkoaika. Kuntahan on aiemmin myöntänyt yli kuudeksi vuodeksi varauksen yli 9 hehtaarin laajennusalueelle, mutta se ei ole realisoitunut rakentamiseksi, vaikka alueen kunnallistekniikka on ollut valmiiksi rakennettu.

050

Varausaluetta Ilvesvuoressa syksyltä 2015. Ihmeempää äksöniä ei tontilla ole sen jälkeenkään ollut.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.