ASRA 23.3.2017

valtuusto

           Kunnanvaltuuston puhujapömpelissä – luultavasti kaava-asioista jorisemassa. 

 

Nurmijärven asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta kokoontuu tiistaina 23.3.2017.

Ensimmäisenä asiakohtana listalla on Rajamäen Saunatien vuodelta 2010 peräisin olevan asemakaavan muutos. Kaavamuutoksella parannetaan alueen rakennettavuutta ja viihtyisyyttä. Muutosluonnos sisältää mm. radanvarsialueen muuttamisen rakennusalueesta suojaviheralueeksi, jolle voidaan melueste. Pientalotonttien ja asuinkerros/rivitalotonttien (AKR) sijainteja on muutettu. AKR-tontit on nyt sijoitettu kaava-alueen eteläosaan.

Kaavoituskatsaus käsitellään tiistain lautakunnassa ja hyväksytty versio tullaan jakamaan keväällä kaikkiin kunnan talouksiin. Katsauksessa  käydään läpi kaikki kunnan merkittävät asemakaavahankkeet.

Ikään kuin merkkinä talouden piristymisestä listalla on myös rakennuslupa-asioita. Wurth hakee lupaa teollisuusrakennuksen noin 3300 m2:n  laajentamiselle Karhunkorvessa. Kirkonkylän Krannilaan haetaan rakennuslupaa 39 asunnon kerrostalolle ja Klaukkalaan noin 140 asunnolle.

Näin tuoreet kaavat alkavat pikkuhiljaa muuttumaan asuinnoiksi ja se Nurmijärven viime vuoden yllättävä muuttotappiokin toivottavasti oikenee. 90-luvun kaltaisia yli kolmen prosentin kasvulukuja, jotka aiheuttivat rajun päiväkoti- ja koulurakentamisen tarpeen, tuskin kukaan haikailee, mutta väestönkasvu olisi hyvä saada vähintään prosentin tietämille. Se antaa mahdollisuuden kehittää kuntaa ja palveluita. Kun väestökasvu on nollassa, niin yhteisö taantuu ja kehitys alkaa monella tapaa polkemaan paikallaan. Kohtuullinen kasvu pitää pyörät pyörimässä monella tapaa.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.