Kuntavaali- ja lautakunta-asioita

021a

Ben ja perinteiset kettukarkit.

Kuntavaalitouhut lämpenevät pikkuhiljaa. Tänään olimme Kokoomus-ehdokkaiden kanssa Nurmijärven Kirkonkylän K-supermarketilla pop up-kahvilaa pitämässä. Paikalla oli edustava joukko ehdokkaita ja pari uuttakin ehdokasta liittyi joukkoon. Paikalla olivat myös kansanedustajat Outi Mäkelä ja Ben Zyskowicz. Allekirjoitimme myös vaaliliittosopimuksen RKP:n ja Kokoomuksen välillä kuntavaaleihin Nurmijärvellä. Kuntavaaleissa 2012 alkanut yli neljä vuotta kestänyt hyvä yhteistyö siis jatkuu.

Huomenna 26.2. suunnataan Klaukkalan talvimarkkinoille.

017.JPG

                          Paiskasimme RKP:n Mika Vallin kanssa tassua vaaliliiton kunniaksi.

Tiistaina 28.2. kokoontuu Nurmijärven asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta. Listalla on mm. lautakunnan toimintakertomus vuodelta 2016. Tyydytyksellä voidaan todeta, että asemakaavoja tuotettiin yli asetetun 80.000 k-m2:n tavoitteen eli yhteensä melkein 100.0oo k-m2:n verran. Työpaikkakaavojen tavoitteesta jäätiin, mutta asuntorakentamiskaavoja vahvistui melkein kaksinkertainen määrä tavoitteeseen nähden.

Voidaan ilolla myös todeta, että viime vuonna useita vuosia jatkunut lasku myönnettyjen rakennuslupamäärissä kääntyi nousuun. Vuonna 2016 rakennuslupia myönnettiin peräti 50% enemmän kuin edellisenä vuonna. Kun myös aloitettujen rakennustöiden määrä kasvoi yli 50%:lla, niin voidaan olettaa, että myös väestönkasvussa ollut pienoinen  notkahdus korjaantuu lähivuosina.

Omakotitaloille rakennuslupia myönnettiin viime vuonna peräti kaksinkertainen määrä vuoteen 2015 verrattuna. Myönnetyt 158 okt-rakennuslupaa ovat miesmuistiin suurin määrä. Viime vuonna myös aloitettiin liki 100 okt-rakennushanketta, joka sekin on neljään vuoteen suurin luku. Nurmijärvi ja sen omakotitonttitarjonta on edelleen kilpailukykyistä ja houkuttavaa. Yksi oleellinen asia tässä menestyksessä on se, että kunnassa on tarjolla okt-tontteja monipuolisesti – ei pelkästään yli 1000 m2:n tontteja kuten etenkin Keskustan ja  Perussuomalaisten valtuutetut yrittivät taannoin kuntaan alarajaksi asettaa.

Listalla on myös pari rakennuslupa-asiaa: Kirkonkylän Krannilaan haetaan lupaa 39 asunnon kerrostalolle ja Karhunkorpeen teollisuus/huoltorakennukselle.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.