Asra 16.8.2016

031

Kesän hiljaiselo kuntatouhuissa päättyy alkavalla viikolla. Startti ei ole kovinkaan veret seisauttava. Tiistain asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnan kokouksen asialistalla on vakiopykälien lisäksi vain neljä asiaa.

Rajamäen uuden, Hanko-Hyvinkää rautatien sähköistämiseen liittyvän, sähköaseman asemakaavamuutos on edennyt ehdotusvaiheeseen.

Klaukkalassa laitetaan vireille pieni asemakaavamuutoshanke Kuonomäentien varrella olevan puistoalueen  muuttamiseksi asuinrakentamiseen.

Samoin Kirkonkylän vanhan poliisitalon asemakaavamuutos laitetaan vireille, kun kunta on ilmoittanut myyvänsä kyseisen kiinteistön.

Viimeisenä asiakohtana on Rajamäen Tykkimäentien varrella olevaa tonttia koskeva poikkeamislupa-asia. Rajamäen keskustahan on valtakunnallisesti arvokasta kulttuuriympäristöä ja alueen asemakaavamääräykset ovat normaalia tarkempia ja velvoittavia. Tällä kerta haetaan yhdelle tontille poikkeamislupaa asuntojen lukumäärästä, rakennustyypin muuttamisesta pienkerrostaloksi, kattomateriaalista, autopaikkamäärästä ja vähäisessä määrin rakennusalasta. Esittelijä puoltaa joiltakin osin poikkeamisten myöntämistä. Aiemminhan lautakunta ei samalle alueelle hyväksynyt mm. julkisivumateriaalin muutosta.

Rakennuspäätöksiä ei listalla ole. Toivotaan, että se ei ole merkki rakentamisen hiljenemisestä vaan johtuu kesälomakaudesta.

Eli vieno startti loppuvuoden luottamustoimiin.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.