Joulusukeltelua

044  Raya Yai, Phuket

Jo toinen Joulu perätysten meni ulkomailla – tällä kertaa Thaimaan Phuketissa. Ensimmäinen visiitti siihen suuntaan.

Lepotuolissa pötköttelyn sijaan tuli tällä kertaa ilmoittauduttua laitesukelluskurssille eli ns. Open Water Diver -tutkinnon suorittamiseen, joka antaa pätevyyden laitesukellukseen 18 metrin syvyyteen toisen OWD-sukeltajan kanssa.

Kolme päivän harjoittelun, sukeltelun ja opiskelun jälkeen totesin hämmästyksekseni, että olin onnistunut läpäisemään koulutuksen ja lopputentin. Täytyy tunnustaa, että jos olisi ennalta tiennyt minkälaisia harjoitteita edessä oli, niin olisi voinut jäädä kurssi käymättä. Ei ne sitten kuitenkaan siellä pinnan alla niin veret seisauttavilta tempuilta tuntuneet – sukellusmaskin poisto, ilmasäiliön sulkeminen tai regulaattorin poistaminen.

048

Pisin sukellus kesti 47 minuuttia ja syvimmillään käytiin liki 18 metrissä.

Sykähdyttävin hetki taisi olla ne pari kertaa, kun oltiin melkein kosketusetäisyydellä yhdestä maailman myrkyllisimmästä käärmeestä. Tämä raidallinen merikäärme oli ymmärtääkseni Beaked Sea Snake. Myös barracudaparven vieressä sukeltamainen oli mielenkiintoinen kokemus.

Viikossa ei kovin paljon sukeltelujen lisäksi sitten ehtinytkään Thaimaata kierrellä. Seuraavalla kerralla sitten, jos sellaista tulee. Yksi asia kuitenkin selvisi. Nimittäin se mistä ex-presidenttimme tyyli on kotoisin.

071

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.