ASRAn listalla Kylänpään asemakaava ja monitoimitalon rakennuslupa

045 Kylänpään kaava

Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnan asialista tiistaina 2.6. on lyhyt mutta painava.

Alkuun käsitellään Klaukkalan monitoimitalon rakennuslupa. Hankkeesta tuli loppujen lopuksi noin 5000 kerros-m2:n laajuinen. Hankesuunnitteluvaiheessa  puhuttiin noin 5700 k-m2:n laajuudesta, joten ainakaan sen suhteen hanke ei ole lähtenyt ns. lapasesta. toivottavasti myös kustannukset pysyvät arvioidussa. Melkoinen pytinki on kuitenkin nyt rakennuslupaa lautakunnalta vailla.

Rajamäen terveysaseman asemakaavamuutos etenee tiistaina hyväksymisvaiheeseen eli lautakunta on esittämässä kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle asemakaavamuutoksen hyväksymistä.

Listalla on muutama muukin rakennuslupa ja kaavamuutosasia, mutta Rajamäen Kylänpään asemakaava on eri luokkaa laajuudessaan ja merkittävyydessään. Pitkän ja vaiheikkaan valmistelun jälkeen asemakaavaehdotusta esitetään nyt kunnanhallitukselle nähtäville pantavaksi. Luonnosvaiheen jälkeen kaavaehdotuksessa on huomioitu eri tahojen antamia kommentteja ja  palautetta. Jos ja kun tämä kaava hyväksytään, on Rajamäellä tuoretta ja monipuolista asuntokaavareserviä erinomaisesti – onhan vast’ikään myös Uudenniityn ja Metistön kaavat valmistuneet. Kylänpään kaava-aineistosta jäin kyllä kaipaamaan omakotitonttien kokoluokkavertailuja ja kaavataloudellisia selvityksiä. Nämä on sovittu tehtäväksi ja toivon mukaan tulee viimeistään kokouksessa pöydälle.

—————————

Päivän nurmijärveläinen uutispommi luettiin Nurmijärven Uutisten nettilehdestä. HOK-Elanto on lehden mukaan ilmoittanut vetäytyvänsä hankkeesta. Jos hallinto-oikeudesta tulee nyt kesän alkuun päätös hylätä tehdyt valitukset, niin asemakaava saa lainvoiman, mutta se on jo syntyessään ainakin kauppakeskuksen osalta syntynyt ikään kuin orpona, kun HOK-Elanto liukeni paikalta Prismansa kanssa. Sellaisenaan uunituoreelle kaavalle ei taida olla toteuttajaa, joten kuntakehityksellä ja kunnan maankäytöllä on edessään uudet haasteet. Eli odotettavissa on Viirinlaakson osalta uutta kaavapuuhastelua jonkun ajan kuluttua.

Toinen kuntalaisiakin varmasti hämmästyttävä asia on Viirinlaaksossa jo aloitetut kadunrakennustyöt. Viirinlaaksoon on upotettu yli 2,5 miljoonan euroa stabilointiin ja painopenkereisiin. Tekninen lautakunta on tämän päälle valinnut paalulaattaurakoitsijan tekemään 7,5 miljoonan euron työt, joiden tarve on vähintään kyseenalainen nyt kun ohikulkutietä ei ole saatu ja etenkin, kun Viirinlaakson kauppakeskuksen rakentaminen ei etene. Seuraava mielenkiintoinen keskustelu käytäneen siitä, että onko tuo paalulaattaurakka todellakin tilattu sitovasti ja jos on, niin milloin sen toteuttaminen on järkevää.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.