Sanomalehtikatsaus

001

Helsingin Sanomat 16.8.2014 uutisoi Espoossa tapahtuneen veneyrittäjän häätötapauksen viimeisimpiä vaiheita. Jo sekavan tapauksen aiempi uutisointi herätti mielenkiintoa, joten oli kiintoisaa – ja hiukan hämmentävääkin – lukea jupakan lopullisesta ratkaisusta.

Espoon kaupunkihan oli antanut Espoon Suomenojalla toimineelle venekorjaamoyrittäjä Massimiliano Carbonelle häädön. Häädön ja vuokrasopimuksen irtisanomisen perusteet olivat olleet ihan viimeiseen saakka ilmeisen epäselvät ja pimennossa. Ne saatiin julki vasta Espoon liikunta- ja nuorisopalvelujohtaja ´Merran toimesta. Lopputulemana oli se, että häätö ja vuokrasopimuksen irtisanominen on peruttu, koska Espoon kaupungilla ei ollut riittäviä perusteluja irtIsanoa venekorjaamon vuokrasopimusta. Irtisanomispäätös ei täyttänyt myöskään hallintomenettelylain pykäliä.

Helsingin Sanomat kertoi Espoon kaupungin näkemyksen siitä, miten venekorjaamoyrittäjä oli viranhaltijoiden mukaan toiminut. Lehdessä oli myös korjaamoyrittäjän vastineet kyseisiin asioihin.

Ottamatta kantaa siihen kumman osapuolen näkemykset ja kertomukset olivat enemmän paikkansa pitäviä, niin täytyy hämmästellä sitä uutteruutta ja tarmokkuutta, jonka Espoon kaupungin virkaihmiset ovat tapauksessa osoittaneet. Raportoinnin perusteella kyseinen yrittäjä vaikuttaa olleen viimeisen päälle kyttäyksen kohteena ja tämän tekemisiä ja tekemättä jättämisiä on lehtijutun perusteella seurattu erinomaisella tarkkuudella. Voin kuvitella nyt tehdyn perumispäätöksen aiheuttaman mielipahan asialle omistautuneiden kaupungin työntekijöiden keskuudessa.

Toivottavasti tällaista espoontautia ei ole havaittavissa Nurmijärvellä.

—————————

Saman lehden Kotimaa-osastolla kerrottiin rajamäkeläisen Jorma Hangan kokemuksista ja muistelmakirjoituksesta kesältä 1944. Helsingin Sanomathan on pyytänyt lukijoiltaan muistelmia vuoden 1944 sotakesältä ja julkaissut niitä lehdessä jo 10 osan verran.

Minulla oli jo aiemmin ilo kuunnella ns. “livenä” Jorman muistelmia Ristisaaren työvelvollisuusleiriltä sotakesältä 1944. Lehdessä kerrottu oli vain murto-osa mielenkiintoisista lähihistorian tapahtumista. Ainakin minulle Hangan käsittelemät kotirintaman työvelvollisuusleirit olivat aika lailla tuntemattomia tapahtumia. Todella hienoa, että näitäkin muistoja ja muistelmia saadaan kerättyä.

—————————

Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnan tiistain kokousmateriaali on ilmestynyt postilaatikkoon. Täytyypä tutkailla ja laittaa hieman ennakkoinfoa tännekin, jos aihetta ilmaantuu.

—————————

Kuvassa on päivän HS:n lisäksi lehtiharvinaisuus vuodelta 1997 eli Pahkasika-lehteäkin kustantaneen Banana Press Oy:n iltapäivälehti parodia “Daily Planet”. Ideana oli ilmeisesti kirjoittaa mahdollisimman uskomattomia, mauttomia ja paikkansa pitämättömiä “uutisia” sensaationnälkäisten kuluttajien riemuksi.

Lehtihanke tyrehtyi alkuunsa. Ilmeisesti julkaisu ei koskaan saavuttanut perinteisten iltapäivälehtien juttujen “tasoa”, jotka olivat vieläpä nelivärikuvilla höystettyjä.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.