Kunnallispoliitikko kirjoittaa

Hägg_kuva

Viime viikkoinen puheeni kunnanvaltuuston kokouksessa noteerattiin myös paikallislehdissä. Nurmijärvi Tänään nosti rakennushankkeiden määrärahaylitykset ihan ykkösaiheeksi ja siteerasi puhettani monisanaisesti. Myös Nurmijärven Uutisten keskiviikon numerossa 28.5. käytiin läpi puheessani esille nostettuja asioita. Nurmijärven Uutiset tituleerasi minua kerrassaan “kokoomuspoliitikoksi”. Taisi olla ensimmäinen kerta, kun tällaisen tittelin sain. Pitäisiköhän pikku hiljaa huolestua?

Kirjoitukset poikivat myös joitain yhteydenottoja. Mainittakoon tässäkin, että edellä mainituissa lehtikirjoituksissa oli myös ns. toimituksellista aineistoa. Esimerkiksi Kirkonkylän liikuntapuistoa ja pesäpallokenttiä koskevia lausuntoja en ole tässä yhteydessä antanut, enkä niitä ole vast’ikään puheissani tai kirjoituksissani käsitellyt.

Klaukkalan jäähallin loppukustannusten osaltakin on esitetty eriäviä mielipiteitä. Minun esittämät luvut tulevat kunnan asiakirjoista. Vuoden 2013 talousarviossa ja taloussuunnitelmassa Klaukkalan jäähallille oli varattu määräahaa 2,68 (2013) ja 1,98 (2014) miljoonaa euroa – yhteensä siis 4,66 milj.euroa.

Vuoden 2013 lopussa jäähallille myönnettiin ns. hätärahoitusta 0,3 milj.euroa eli vuoden 2013 tavoitearviosumma nousi lopulta 2,98 miljoonaan euroon. Vuoden 2014 talousarvion määräraha hallille nousi lopulta 2,23 milj.euroon. Liikelaitos on viimeisimmässä osavuosikatsauksessaan ilmoittanut kustannusten ylittyvän 500.000 eurolla ja vuoden 2014 määrärahatarpeen olevan nyt peräti 2,73 milj.euroa.

Määrärahatarve näyttää siis nousevan vuoden 2013 lukemasta 4,66 milj.euroa lukemaan 5,71 milj.euroa. Nousua vajassa vuodessa on siis tullut näiden lukemien mukaan reilut 1 milliä. Jäähallin johtokunnan lopullista kokouspöytäkirjaa ei tosin ole vielä julkistettu, eikä osavuosikatsausta ainakaan kunnan verkkosivuilla ole vahvistettu. Onhan olemassa häviähän pieni mahdollisuus, että joku on kalkuloinut lukuja väärinkin.

Nurmijärven kunta järjestää tiistaina 3.6. klo 18.00 asukasillan Klaukkalan kirjastossa. Tilaisuudessa on mahdollisuus kuulla ja keskustella ajankohtaisista asioista koskien kuntaa, Klaukkalaa ja seutuyhteistyötä. Illan aiheina ovat mm. lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma, Klaukkalan rakentaminen ja liikenne. Kun kerran rakentamisesta ja liikenteestä keskustellaan, niin harmillista ja hieman käsittämätöntäkin on se, että tilaisuus järjestetään samaan aikaan asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnan kokouksen kanssa eli ainakaan me lautakunnan jäsenet emme tilaisuuteen päästä – eikä myöskään teknisen puolen johtavat virkamiehet, jotka ovat samaan aikaan lautakunnassa esittelijöinä. Kaiken kukkuraksi myös kuntakehityslautakunnan puheenjohtaja on samaan aikaan meidän kokouksessa kunnanhallituksen edustajan ominaisuudessa.

ASRAn tiistain lista ei ole kovinkaan pitkä. Viime kokousten tapaan puramme pieniä kuntalaisten tekemiä asemakaavamuutoshakemuksia, joita on vuosien varrella päässyt kerääntymään. Listalla on myös muutama rakennuslupahakemus.

2 thoughts on “Kunnallispoliitikko kirjoittaa

  1. On muuten mielenkiintoista lukea ennen vaaleja kirjoitettuja tekstejä ja peilata tämän hetken tilanteeseen niin rakennusurakoiden kohdalla kuin muunkin kunnantalouden kohdalla.

  2. No, se olisikin helppoa, jos kaikki päätökset pystyisi tekemään 3-4 vuotta etukäteen. Realismi saa sijaa, kun pääsee päättämään – toivottavasti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.