Lämpimiä terveisiä ja ylen antia.

055  Aktivisti iskee tarvittaessa myös vaalimainokseen.

Myös ruska-aikana on näkyvissä vihreitä sävyjä.

Heidi Hautala ilmoitti Greenpeace-aktivistien toimineen Petsoranmerellä täysin rauhanomaisissa aikeissa ja pelkkä ajatuskin siitä, että kyse olisi merirosvouksen tapaisesta toiminnasta on ylilyönti. Lämpimät terveisetkin menivät näille rikoksesta syytetyille aktiivi-ihmisille. Venäjän viranomaiset kuitenkin päättivät tutkia aktivistien toimia nimenomaan merirosvouksesta epäiltynä. Venäjän Federaation lain mukaan merirosvouksella tarkoitetaan meri- tai jokialukselle tapahtuvaa hyökkäystä tarkoituksena vieraan omaisuuden anastaminen käyttäen väkivaltaa tai sen uhkaa. Tuohon pykälään nojaten merirosvotutkinta todellakin näyttää hieman ylilyönniltä, mutta uskoisin löytyvän myös sellaisia asianomaisia, joiden mielestä on täydellinen ylilyönti tunkeutua luvatta toisten hallinnoimalle alueelle ja pyrkiä haittaamaan tai estämään toisten harjoittama laillinen liiketoiminta. Suomessa tällaisesta “aktivismista” ovat joutuneet kärsimään mm. turkistuottajat ja turkiksilla kauppaa käyvät. Venäjällä noudatetaan Venäjän lakia ja sitä tulkitsevat Venäjän viranomaiset – tämä oli erinomaisen hyvin tiedossa tähän Greenpeacen mainos- ja markkinointitempaukseen osallistuneille. Epäilen vahvasti, että tempauksen perimmäinen idea ei suinkaan ole se utopistinen tavoite, että kyseisellä alueella öljynporaus päättyisi vaan se, että Greenpeace saa värinsä otsikoihin, kannatuksensa nousuun ja joukon ihmisiä kadulle.

Vihreä ministeri Niinistö puolestaan hyökkäsi harvinaisen suoraan ja sumeilematta yhden suomalaisen liikeyrityksen kimppuun. Ministeri katsoi asiakseen ja oikeudekseen tuomita Fennovoima Oy:n ydinvoimalahanke epätoivoiseksi ja taloudellisesti kannattamattomaksi. En muista yhtään aiempaa vastaavaa valtiovallan edustajan ulostuloa, jossa hyökätään tai vapaasti Vapaavuorta siteeraten – yrjötään – yhtä nimettyä laillista liiketoimintaa harjoittavaa yhtiötä kohtaan. Ville Niinistön hyökkäys on osa Vihreiden masinoimaa Fennovoiman vastaista kampanjaa, jolla pyritään vaikuttamaan kunnallisiin päättäjiin sekä Fennovoiman omistajayrityksiin ja näiden asiakkaisiin. Nurmijärveläisenä koen tapahtuneen härskinä yrityksenä nollata nurmijärveläistenkin kyseiseen hankkeeseen sijoittamat eurot.

Rauhanomaisissa aikeissa ja muiden kustannuksella saa näköjään tehdä ihan mitä huvittaa – Petsoranmerellä tai Ympäristöministeriössä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.