Viime viikon valtuusto

059 Pärjänjoen Kuivakoski syysmoodissa

Viime viikon kunnanvaltuuston kokouksesta olikin Nurmijärven Uutisissa kohtuullisen hyvät jutut. Asioiden repostelulle ei tässä ole siten kovinkaan tarvetta.

Kokous meni sutjakkaasti. Äänestämään päästiin kunnan julistamisesta savuttomaksi ja siihen liityvästä ponsiesityksestä. Lopputuloksena oli ymmärtääkseni päätös, jossa Nurmijärvi julistettiin savuttomaksi kunnaksi, mutta ponsiesityksen hyväksynnällä päätettiin ettei työntekijöiltä kielletä tupakointia työaikana. Itse en ole kahteenkymmeneen vuoteen sätkää tuprutellut, mutta mielestäni näitä kieltoja on jo ihan tarpeeksi. Äänestin siis EI ja EI eli savutonta kuntaa vastaan ja ponsiesityksen puolesta.

Kävin pöntössä puhumassa Tiiranrannan pukutiloista, joista jo aiemmin kirjoitin. Kohdistin kritiikkini lähinnä hankkeiden valmistelua kohtaan. Jos alkuperäinen valtuuston hyväksymä hanke samaan aikaan pienenee 50%, mutta kustannukset kasvavat 64%, niin hankesuunnittelussa ja budjetoinnissa on jotain pahasti pielessä. Hyviä päätöksiä on helpompi tehdä, kun valmistelu on ollut hyvää. Huonosti valmistellun päätöksenteon onnistuminen on enemmän onnen kauppaa. Huolestuttavinta on se, jos hankkeiden kustannusarvioita tehdään tarkoitushakuisesti ja kaikkia kustannusvaikutuksia ei tuoda päättäjien tietoon heti.

Kokouksessa jätettiin myös aloite videoitujen kunnanvaltuuston kokousten puheenvuorojen aikarajoituksista. Palataan siihen joskus myöhemmin.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.