Livenä kunnantalolta

031   Suorat lähetykseset kunnantalolta jatkuvat…

Nurmijärven kunnanhallitus on päättänyt kokouksessaan 26.8.2013, että sekä vuoden 2013 loput että vuoden 2014 kaikki valtuuston kokoukset videoidaan.   Kunnanvaltuuston kokouksia on siten mahdollista seurata kunnan web-sivujen kautta suorana lähetyksenä ja jälkikäteen nauhoitteena.

Päätöksen takana on allekirjoittaneen vuonna 2010 tekemä valtuustoaloite. Viime vuonna valtuuston kokouksista videoitiin kaksi. Kuluvana vuonna on videoitu kaksi kokousta sekä kuntarakenneuudistukseen liittyvä yleisötilaisuus.

Suorien lähetyksen katsojamäärät netissä ovat olleet 127 – 324 ja nauhoitteiden 119 – 378. Kokonaiskatsojamäärät ovat siis olleet 325 – 651 per videointi.

Kunnanhallituksen päätös ei ollut yksimielinen, vaan siitä jouduttiin äänestämään. Äänin 9-1-1 (poissa) tuli hyväksytyksi esittelijän esitys. Vaulamo esitti Schildtin kannattamana asian palauttamista uudelleen valmisteltavaksi.

Toinen aloitteestani lähtenyt muutos kunnanvaltuuston toimintatapoihin tehtiin jo viime valtuustokaudella. Tuolloin otettiin käyttöön valtuustoaloitteiden ns. lähetekeskustelut valtuuston kyselytuntien yhteydessä. Eli kovasti tässä on yritetty olla innovatiivisia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.