Järvimaa

oikaisu

Paikallislehti hieman oikaisi edellisen numeron pääkirjoitusta. Hieman jäi vieläkin korjaamisen varaa…

Tänään oli Arkadian yhteislyseossa kunnan järjestämä Järvimaan kaava-alueen yleisötilaisuus.Väkeä oli kohtuullisesti, virkahenkilöitä tarpeellinen määrä, mutta luottamushenkilöitä kuten tavallista vain muutama- Itseni lisäksi bongasin asra-lautakunnan jäsen Pekka Lassilan ja valtuutettu Kirsi Lompolon.

Kaavaa esiteltiin ja käytiin läpi suunnittelupäällikkö Juha Oksasen johdolla. Kaavakarttaan oli tehty muutoksia verrattuna esillä olleeseen luonnokseen. Tämän hetkisestä versiosta on mm. poistettu paritalot, tehokkuslukuja on pienennetty, tonttien maksimikerroslukuja on muutettu, yhtiömuotoisia tontteja on vähennetty ja viheralueita on lisätty. Paikalla olijoita kiinnostivat mm. seuraavat aiheet:
– Liikennejärjestelyt, liikenneturvallisuus ja lisääntyvä liikenne
– Kaksikerroksisten rakennusten soveltumattomuus vanhaan rakennuskantaan nähden
– Tehokkuusluvut
– Rantatontit
– Alueella tehdyt maakaupat ja kunnan käyttämättä jätetyt etuosto-oikeudet
– Kevyen liikenteen väylät

Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta ei ole nyt esillä ollutta viimeisintä luonnosta nähnyt. Its eolen esittänyt toiveen, että esittelijä toisi jo lautakuntaan nähtäville kaavaesityksen luonnoksen ennen varsinaista kaavaesitystä. Näillä näkymin kaavaesitys tulee lautakuntaan syksyllä 2013 ja asemakaava voisi olla vahva keväällä 2014.

Torstaina 13.6. klo 17.30 on vuorossa Rajamäen Kylänpään alueen kaavahankkeen infotilaisuus Kuntolassa. Kyseessä on hieman eri tyyppinen tilaiuus kuin tämän päiväinen. Millainen – sen näkevät ne ken paikalle vaivautuvat. Paikalla myös allekirjoittanut ja olen kuulolla, mikäli kunnan kaavoitus- tai muista asioista jolla kulla on halua keskustella.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.